LANEIGE - Water Sleeping Mask Review

by - Friday, May 10, 2019

Hi.. another strike off on my wish list! 
Dah lama sebenarnya nak beli Laneige ni. Tapi sebab ianya a bit pricey so masuk jela dalam wish list. But now.. I dah dapat.. and lets see how worth it.!

LANEIGE - Water Sleeping Mask Review


LANEIGE - Water Sleeping Mask | 70ml
Made in Korea
(for all skin type)

So, this is how the packaging looks like. I really love the bottle. It comes with a small spatula to keep the product sanitary and its really convenient.

Full ingredients list:
Water, Butylene Glycol, Cyclopentasiloxane, Glycerin, Cyclohexasiloxane, Trehalose, Sodium Hyaluronate, Oenothera Biennis (Evening Primrose) Root Extract, Prunus Armeniaca (Apricot) Fruit Extract, Beta-Glucan, Chenopodium Quinoa Seed Extract, Ascorbyl Glucoside, Magnesium Sulfate, Zinc Sulfate, Manganese Sulfate, Calcium Chloride, Potassium Alginate, Ammonium Acryloyldimethyltaurate / VP Copolymer, Polysorbate 20, Dimethicone, Dimethiconol, Dimethicone / Vinyl Dimethicone Crosspolymer, Propanediol, Ethylhexylglycerin, Stearyl Behenate, Polyglyceryl-3 Methylglucose Distearate, Hydroxypropyl Bispalmitamide MEA, Inulin Lauryl Carbamate, Alcohol, 1,2-Hexanediol, Caprylyl Glycol, Carbomer, Tromethamine, Disodium EDTA, Phenoxyethanol, Fragrance, Blue 1 (Ci 42090)
made in Korea

Key Ingredients:
One of the key ingredients used are Sodium Hyaluronate. There is also six hydrating ionized minerals - zinc, potassium, calcium, sodium, magnesium, and manganese—in hydro ionized mineral water replenish dan ia bertujuan untuk kunci semua lembapan yang kita dah apply pada semua skin care routine dalam masa yang sama untuk beri extra lembapan dan hydration pada kulit.  hmmm.. nice kan. 

Texture:
Light-gel. Bau wangi lembut. Sangat sesuai untuk semua jenis kulit. Especially combination/oily skin sebab pakai ini, bangun pagi pun kulit tak berminyak.. LANGSUNG..

My Verdict:
Water sleeping mask Laneige ni i pakai dalam step terakhir selepas apply all the skin care routine. Apa yang bestnya, pakai di malam hari, bangun esok pagi, kulit tak rasa berminyak langsung. Ia amat cepat meresap ke dalam kulit dan immediately rasa hydrating feeling pada kulit. It's recommended to used sleeping mask for 2-3 days/week.. Tapi i dah stuck nak pakai hari-hari ;P

You May Also Like

0 comments