Hansaegee Nature - Aloe AC Clean Bubble Cleanser Review

by - Monday, April 01, 2019

Hi korang. Welcome to my beauty review channel. Ececeh..
I mempunyai masalah kulit wajah yang berminyak. Sebelum ni i gunakan 1 produk pencuci muka ni. I suka sangat dengan pencuci muka ni sebab bau dia wangi rose. Rasa macam best la sebab ada bau wangi.. dan untuk range kulit berminyak seronok la katanya ia buatkan kulit kering lembab-lembab gitu, jadi seronok sebab rasa kering je muka ni. Tapi..tapi.. tapi.. IT WAS NOT GOOD at all..!! sebab ada contains alcohol.

So, baru-baru ni, i dah jumpa 1 pencuci muka yang sangat-sangat best dan sesuai untuk kulit berminyak macam i ni. Ia 100% originally made dari Korea.

Hansaegee Nature - Aloe AC Clean Bubble Cleanser

Aloe AC Clean Bubble Cleanser 150ml | RM60

What it claims?
Based on the website, it claims to recover pimples, acne problem, fight pimples, clean pore deeply, and soothing skin. I tak boleh nak verify untuk acne problems and pimples sebab range kulit i bukan jenis acne prone skin. But.. It claims to remove excess / extra sebum & oil on skin, control oil, clean deeply into pores of skin and moisture skin, not dry out after used. And yes..!! I agreed on this part sebab muka i memang kurang berminyak selepas i guna pencuci ni selama 2 minggu. It really controls the oil on skin.

Tekstur
Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni sebenarnya adalah jenis cecair di dalam botol. Tetapi, bila pam je, ia akan keluar bentuk foam yang sangat lembut dan ringan. Memang bagus untuk clean deep into pores of skin kita. Bila i guna, ia buatkan kulit rasa bersih sangat dan tak pedih langsung. Teksturnya memang lembut pada muka dan ia tak mengeringkan kulit. Kulit rasa hydrate sangat. Mungkin sebab kandungan aloe vera dalam pencuci ni yang membantu sebagai moisturizer.

Ingredients
The description, ingredients and instruction are well written on the box
Aloe Barbadensis Leaf Juice ; Melaleuca Alternifolia (Tea Tree Leaf Oil) ; Salvia Officinalis (Sage) Leaf Extract ; Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Extract ; Jasminum Officinale (Jasmine) Extract ; Lavandula Angustifolia (Lavender) Extract. Almost 80% ingredients is natural. 

I suka bau segar dan semulajadi pada cleanser ni dan pada masa yang sama ia menenangkan. Thanks to the great ingredients i guess. And yang i perasan, selepas 2 minggu i gunakan cleanser ni, muka i bertambah glowing dan kulit muka kurang berminyak seperti sebelumnya. Overall, i'm really satisfied with this product.
Its quite hard to get this brand at drugstore. Not sure la kalau i pulak tak perasan. Kena rajin cari la kot. Tapi, korang boleh dapatkan product ni daripada website ini : Hansaegee.com


You May Also Like

2 comments