Kulit Sihat dan Berseri dengan HERBEA Skincare

by - Sunday, January 07, 2018

Hi. Berkobar-kobar nak share benda miracles kat wanita ni.
I suka outdoor activities. Tapi kan, bila outdoor pun tetap nak muka nampak cantik dan menarik. Jadi, kita pun buat la aktiviti luar sambil bermekap nipis. Nama pun wanita kan. Lepastu, mekap dan bercampur dengan peluh, muka pun mula nampak berlemuih. Dah la memang jenis muka berminyak. 

Euwww… faham tak kronologi I nak sampaikan. Bukan minyak biasa-biasa. Tapi memang sangat berminyak dan nampak berkilat je muka ni walaupun dah tempek bedak banyak kali. Bila dah macam ni, maka akan muncul pelbagai masalah kulit. Mula la kulit nampak kusam dan tak bermaya, lepastu paling takut nampak wajah lebih tua sebab kulit dah mula rosak dan kurang keanjalan, lepastu mula nampak kasar. Eh banyak pulak kesannya..

Just so you know, normal facial cleanser, baby wipes and facial toner yang biasa tu tak mampu nak membersihkan sedalam-dalamnya dan membuang cela mekap kita 100%. Nampak macam cuci tu dah bersih tapi sebenarnya sisa-sisa mekap dan kotoran tu masih tersumbat di liang pori dan tak nampak dengan mata kasar. 

Sebab tu berkobar-kobar nak share dengan wanita lain. Pilihlah produk penjagaan muka yang tak berminyakkan kulit dan berasaskan bahan organic macam HERBEA AQUA SERIES ni. 
Dari tekstur dan bau dia pun tau ini adalah produk organic. Tak melekit atau berminyak. So jangan panic-panik ok! Meh baca macam mana nak dapatkan kulit yang sihat dan berseri dengan HERBEA Skincare ni.

Langkah 1 : HERBEA Aqua Plus Cleansing Gel
Selama ni jenis yang main cuci je muka dengan pencuci muka yang biasa-biasa. Asalkan muka bersih kononnya. Tapi lupa, salah pilih produk boleh menyebabkan kulit lebih kering atau minyak keluar melimpah ruah (amboi sangat ni). Sebab tu, langkah pertama, i mencuci dengan HERBEA Aqua Plus Cleansing Gel yang mengandungi faktor pengikat kelembapan untuk membersihkan kulit dengan teliti sambil mengekalkan kelembapan semulajadi kulit dan menjadikan kulit lebih lembut, licin dan segar.
Bahan untuk cleansing gel ni pun semulajadi yang lembut dan sesuai digunakan oleh semua jenis kulit. SEMUA JENIS KULIT ye..!!

Langkah 2 : HERBEA Aqua Retain Mist Toner
Kadang, kita ingat dah lepas bersihkan muka dengan pencuci muka, kulit dah bersih. Sedangkan ada lagi yang perlu dilakukan iaitu bersihkan wajah dengan HERBEA Aqua Retain Mist Toner pulak. Ini adalah wajib dalam penjagaan seharian kulit kita. I suka gunakan kapas dalam membersihkan wajah dengan toner ni sebab lebih sekata dan boleh lap sekali kekotoran di wajah tu.
See.. dah cuci muka pun, masih ada sisa mekap yang tertinggal dalam pori wajah.

I suka HERBA Aqua toner ni sebab ia takde bau pelik-pelik. Memang organik kan. Kulit pun segar je. HERBEA Aqua Toner ni memberikan kelembapan segera untuk semua kulit yang kering. Ia boleh digunakan selepas pembersihan dan bila-bila masa sepanjang hari untuk menghidrat, menyegarkan dan menenangkan wajah. 

Langkah 3 : HERBEA Aqua Intense Moisturizing Cream
Walaupun muka muda lagi, ecewah. Langkah awal penting. Masa ni la nak kena apply krim pelembab. Salah 1 punca muka nampak lebih tua ialah kurangnya keanjalan kulit disebabkan oleh kulit yang kering dan tak sihat. Berminyak tu maknanya tak sihat la kan.. So, dengan HERBEA Aqua Intense Moisturizing Cream membantu mengekalkan keanjalan kulit sambil membaiki struktur kulit.  Kalau sebelum ni, i tak suka pakai moisturizer sebab nanti rasa kulit lebih berminyak. Tapi beza dengan HERBEA Moisturizing Cream ni. Ia menyerap cepat kat kulit tanpa rasa macam pakai topeng dan ia menembusi jauh ke dalam kulit untuk memancarkan sel-sel dari permukaan kulit.
Yang bestnya, tekstur ringan pada kulit.. tak berminyak pun dan noncomedogenic. I tak alami apa-apa pengelupasan pun. Kesan penghidratan yang kuat dan tahan lama menyuburkan kulit dan menjadi pelindung kelembapan kulit, menjadikan kulit lembut dan licin.

So far, ini adalah hasil pemakaian 3 produk HERBEA Aqua selama 3 minggu.
Yes.. sebelum ni memang pori di muka besar. Sebab i ni pulak Engineer kerja kat site. Buat outdoor. Nampak yang sebelum tu?

Kalau dating, malunya lahai nak pandang muka. Belum lagi bila nak berselfie. Hahaha.. Kemain filter flawless.. Yela, ni la kesan bila kulit berminyak. Kalau mekap pun, cepat sangat hilang. Sebab sebum minyak keluar banyak lepas mekap. Tak tahan mekap i tau..huhu. And now, tengok la yang selepas tu!!! Kulit terasa makin lembut dan sihat. Tak kusam. Oily face pun semakin balance.

Paling best, bukan jenis kulit berminyak macam I je sesuai guna. Tapi semua jenis kulit yang kering, dehydrated dan berminyak pun sesuai. Tak perlu risau dan produk HERBEA Aqua ni bebas alcohol, sulphur dan paraben. Diyakini selamat. Baru seminggu. Kalau guna secara berterusan, kulit akan lebih sihat.

Sebenarnya, kesan ketara akan nampak selepas 2 minggu menggunakan HERBEA Aqua Skin Care. Tapi apa pun, ia bergantung pada jenis kulit anda juga kan.. Antara kesan ketara yang kelihatan ialah :
(i) Kulit lebih lembut dan licin lebih 50%; 
(ii) Mengurangkan kulit kasar dan kecatatan kulit lebih dari 50%
(iii) Mengurangkan kerengsaan dan kegatalan kulit lebih dari 50%
(iv) mengurangkan kulit yang terlalu tegang dengan lebih daripada 30%;
(v) meningkatkan ketahanan kulit dengan lebih daripada 20%
Organic dan selamat pada kulit. Kulit nampak lebih sihat dan bermaya. No more kusam. Kulit lebih glowing dan minyak pada wajah pun lebih balance.

Jangan lupa bersihkan muka dengan HERBEA AQUA Skin Care. Lepastu korang akan rasa perubahan ketara dalam masa sekejap je. Liang pori semakin mengecil, kulit semakin lembut dan sihat. Baru lah confident nak cakap berdepan dengan orang dan berbangga diri. Gicheww.. 

Gunakan coupon code “mierasendme” untuk dapatkan potongan harga sebanyak 30% dari pembelian anda ye.. 30% hokey.!!! pegi share pada semua.

T: +603 2612 6913

Keep the Moisture. Healthy Skin. Happy Me.

You May Also Like

1 comments