Jamu Moden - Jamu Tun Teja

by - Tuesday, October 03, 2017

Hai.
Seriously, kadang-kadang tertanya jugak macam mana la orang dulu jaga badan dan kekal aktif bertenaga walaupun anak ramai. Pastu badan cantik pulak tu kan. Pastu selalu tanya kat emak.. Macam mana la orang dulu body boleh cantik.. still nampak awet muda dan bertenaga.. gituew.. Topik i kalau borak dengan mak i memang bab nak cantik je. Setelah dirisik-risik direnji-renjis dipilis.. baru lah ku tau, wanita pada zaman dahulu mengamalkan makan jamu supaya badan mantap menggoda.

Ewah ewah, mantap menggoda intim kau.
Ya.. silalah makan jamu.

Sebenarnya amalan jamu ni merupakan amalan wanita melayu dari zaman dulu lagi. Jamu pulak ada banyak herba yang digunakan dan rasanya zaman sekarang ni, memang tak cukup masa la nak sediakan semua. Lepastu tetap berangan nak badan dan dalaman semua sihat bagai kan. Jangan mimpi lah. Nasib baik ah sekarang ada jumpa jamu moden yang boleh bantu i jaga bab kesihatan dalaman i ni. Ini dia.

JAMU TUN TEJA

Satu produk menjaga kesihatan dalaman lebih mantap, menggoda, body marvelous. Rahsianya, makanlah Jamu Tun Teja.

Jamu Tun Teja ni sebenarnya sesuai di ambil oleh wanita yang ingin menjaga kecantikan dalaman, sebab kalau dalaman terjaga insyaAllah di luar pun cantik gorgeous. Ada lebih 12 ramuan herba di dalam Jamu Tun Teja ni termasuklah Manjakani, Akar Serapat, Madu, Kulit Kayu Manis dan Lada Hitam. 
Dia dalam bentuk sachet macam ini dan cecair. Tinggal minum atau koyak je, pastu terus minum. Tak payah rebus dah jamu-jamu tu.

Masa pertama kali i dapat jamu ni, macam takut sikit nak cuba. First time kak oi nak cuba makan jamu. Haa testing..testing...rupanya rasanya tak lah teruk pun. Kan ada madu. Rasa la manis-manis sikit. Nama pun jamu cik kak.. nak rasa apa lagi. Hahaha.. Rasa jamu, tapi dalam bentuk cecair.  Takdelah nak bau-bau jamu tu. Haruslah keluar angin jahat dalam badan lepas consume. Angin jahat!

Paling best, badan rasa segar sangat sejak i amalkan minum jamu ni. Biasalah kalau petang Engineer, malam workout kat gym. Memang memerlukan lots of energy. Beza tau bila dah mula amalkan. Dah la badan jadi semakin segar, berat badan turun dengan cepat sebab rupanya jamu ni bantu tingkatkan metabolisma badan kita. Patutlah pun. Senyum lebar i dapat jaga luaran dalaman sekali.
So, ini ada beberapa kelebihan dan khasiat jamu.

KELEBIHAN DAN KHASIAT JAMU TUN TEJA

1. Mencegah masalah dalaman wanita jika kitaran haid yang tidak menentu.
2. Bagi wanita yang merancang untuk berkahwin. Sebaiknya pengambilan Jamu Tun Teja seawal 3 bulan sebelum majlis perkahwinan.
3. Jamu Tun Teja diolah daripda bahan-bahan semulajadi Premium Quality yang SANGAT membantu menstabilkan hormon dalaman wanita, menguatkan struktur dan otot dinding rahim dan menyihatkan sistem peranakan wanita. Insyallah dengan izin-Nya, wanita-wanita yang sudah lama berkahwin dan belum mempunyai cahayamata, akan tercapai impian wanita-wanita ini (berdasarkan testimoni pengguna)
4. Wanita berpantang selepas bersalin adalah digalakkan pengambilan Jamu ini kerana ia sangat membantu di dalam proses pemulihan luka dan pembersihan darah nifas di dalam rahim. * bersalin secara normal – seawal sehari selepas bersalin. * jika bersalin secara pembedahan – 7 hari selepas bersalin
5. Wanita berpantang akibat keguguran (*semua peringkat keguguran)
6. Mengembalikan keremajaan sistem peranakan dan tubuh badan yang menarik.
Dengan pengambilan Jamu secara teratur, lemak berlebihan pada badan akan terbakar dan badan anda akan kembali kepada bentuk awal (sebelum melahirkan anak / sebelum berkahwin)
7. Mengurangkan keputihan di miss V.
8. Membantu wanita yang mengalami masalah peranakan jatuh / tombong
9. Membantu wanita yang mengalami masalah senggugut dan Haid tidak teratur
10. Membantu wanita yang mengalami masalah perut buncit selepas bersalin
11. Menghilangkan rasa lesu dan letih tubuh badan, serta mengekalkan tenaga yang maksimum pada wanita.
11. Ibu menyusu bayi, khasiat Madu berkualiti tinggi sangat membantu menambahkan penghasilan susu.

MANFAAT JAMU TUN TEJA 

all in 1 box. Cayalah..

Anak dara boleh minum ke?
Boleh lah.. jaga kecantikan dari zaman anak dara gitueewww. Anak dara lah paling sesuai nak consume.

Untuk kesan yang optimum, amalkan minum air masak sekurang-kurangnya 3litre. Eleh, tak cakap pun, memang kena minum banyak la. Amik apa-apa supplement pun kena minum banyak air kan. Pastu amik 2 sachet sehari, pagi dan malam. Ini tips kalau nak kesan optimum. Boleh je diamalkan setiap hari. atau kalau nak jimat, 2hari sehari.

Nih nak bagitau ni, jamu ni jimat sebab all in a golden sachet. Tak perlu amik vitamin c, supplement kurus, rendam slimming tea bagai sebab semua dah ada dalam jamu ni. Eh, i amalkan, kulit i pun bertambah cantik.. kan ada kandungan kolagen dan vitamin C..

2 sachet sehari, pagi dan malam. Ini tips kalau nak kesan optimum. Boleh je diamalkan 1 sachet setiap hari atau kalau nak jimat, 2 hari sehari baru makan

Ni kesan paling power..

Best kan..

untuk yang lama usaha nak dapatkan anak, tak salah berusaha dengan Jamu Tun Teja

PANTANG LARANG BILA AMALKAN JAMU TUN TEJA

1. Minum air kosong 8 gelas sehari.
2. Elakkan minuman berkafein
3. Berhenti minum jamu ketika haid. Sambung semula selepas minum jamu selepas sehari haid berhenti.
4. Wanita hamil tidak dibenarkan minum
5. Jarakkan 4-5 jam penggunaan bersama supplement/ubat lain (jika ada)

Kat mana nak dapatkan?
Puan Nimma Sakini
019-6694050
Instagram : @nimma_jamutunteja
Facebook : Jamu Tun Teja

Jamu Tun Teja
First Lifestyle Jamu in Malaysia

You May Also Like

6 comments

  1. bagus muda-muda dah amalkan jamu , baru bergetah kikiki

    ReplyDelete
  2. Pengambilan jamu memang tak asing lagi Miera bagi orang zaman dulu sebab tu mereka bertenaga, ada shape dan kulit pun cantik..
    Jadi kita pun wajar mengamalkan pengambilan jamu juga untuk penjagaan kesihatan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul kak LZ.. nak jaga, kena luar dalam..

      Delete