Nivea Protect and Care

by - Wednesday, September 27, 2017

Apa dia, sejenis masalah yang boleh diselindungkan tapi mengundang ketidakselesaan?
Kerosakan kulit bawah ketiak. Amboi, sopan sikit bahasa. Bawah lengan.

Tone and texture kulit terutamanya di bawah lengan always be my top priority. Because for me, confident itu adalah bila kita selesa dengan diri kita. Dalam kehidupan yang sentisa aktif ni, kadang-kala kita sering mengabaikan perkara kecil seperti kerosakan kulit di bawah lengan daripada aktiviti bercukur dan mencabut bulu di bawah lengan. Sebenarnya yang kita tak sedar, pembuangan bulu di bawah lengan ni boleh merosakkan kulit kita dan menjadi punca kepada masalah kulit bawah lengan gelap dan kasar..

Atas permasalahan ini (masalah i dan ramai wanita), Nivea telah memperkenalkan deodorant NIVEA Protect & Care yang diperkaya dengan esen NIVEA Crème yang mana formula inovatifnya sangat lembut dan memberikan bawah lengan yang lembut dan licin. NIVEA Protect & Care ni membantu melindungi kulit bawah lengan kerana ia telah diuji secara klinikal dan dermatologi. Jadi, amat sesuai untuk mereka yang mempunyai masalah kulit sensitif.
Disamping membantu menjaga kulit dibawah lengan menjadi lembut dan selesa, NIVEA Protect & Care juga akan membantu menjaga baju kita di kawasan bawah lengan tu menjadi keras dan kuning sebab NIVEA Protect & Care ni 0% TANPA ALCOHOL. Sebab, bila dia ada alcohol jadi reaksi tindakbalas chemical dengan peluh menjadikan baju senang kuning. Nampak tak, betapa NIVEA sangat menjaga penampilan dan kebahagian kita.

Dengan 48 jam protection, this might just be the product for us :)

REVIEW DARI MIERA
Product terbaru NIVEA ni ditambah dengan esen NIVEA Creme, jadi pertama kali i guna, ia tidak melekit di bawah lengan dan cepat je kering. It keeps the underarms dry, but not dehydrated. Bau deodorant ni memang sama dengan NIVEA Creme, baunya lembut dan ini menambahkan keyakinan i bila menggunakannya. Yang paling best, ia bebas alkohol dan tak merosakkan pakaian. Perlindungan yang NIVEA beri masih sama dengan yang i pernah gunakan sebelum ni cuma tambahan esen NIVEA Creme ni memberikan kelebihan kepada product terbaru NIVEA kali ini. Paling best, harganya yang sangat berpatutan dan mampu milik.

Overall, I am very happy with Nivea Protect and Care Deodorant. It has my favorite Nivea smell and its extra nourishing ingredients result in sweat free, softer underarms for an entire day.
NIVEA Protect & Care Deodorant roll-on 50m - RM11.30 sahaja
NIVEA Protect & Care Deodorant spray 150ml - RM17.50 sahaja

NIVEA CARE RUN

Bagi mereka yang sukakan sukan larian atau Marathon, NIVEA akan menganjurkan NIVEA Care Run pada 29 Oktober 2017 (Ahad). Acara larian sejauh 5 kilometer yang bakal berlangsung di Presint 6 Putrajaya ini turut menampilkan aktiviti berbentuk pendidikan untuk meningkatkan kesedaran tentang penjagaan kulit bawah lengan. Pek hadiah eksklusif NIVEA Protect & Care yang terdapat dalam kit larian membolehkan para peserta berkongsi cara-cara penjagaan bawah lengan dengan rakan-rakan dan keluarga mereka. Mereka juga berpeluang memenangi pelbagai hadiah menarik dalam cabutan bertuah yang akan diadakan pada hari yang sama.

Selain itu, sebahagian daripada yuran penyertaan yang diperolehi melalui acara larian ini akan didermakan kepada Yayasan Budi Penyayang Malaysia (PENYAYANG), sebuah badan amal yang mengutip dan mengagihkan dana untuk rakyat Malaysia yang memerlukan. Dengan sasaran untuk mencapai 3,000 peserta, setiap peserta larian secara tidak langsung akan memberi sumbangan kepada rakyat Malaysia yang memerlukan bantuan dari segi pendidikan dan kesihatan.
Daftarkan diri anda di laman web www.niveacarerun.com.my. Yuran penyertaan adalah sebanyak RM65 seorang dan setiap peserta akan menerima kit larian dan barangan NIVEA bernilai lebih daripada RM100. Untuk maklumat lanjut, di sini :
Do you use Nivea deodorants?

You May Also Like

12 comments

  1. wahh, bestnya! rasa nak join run tapi lutut malas. haha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. haip..jangan malas.. haha. best la lari

      Delete
  2. Teringin nak join running ni... tp mcm xcukup stamina je... kene bgtau kakak ipar ni...

    ReplyDelete
  3. menarik ni..boleh join! dah lama tak beriadah..huhu

    ReplyDelete
  4. Menariklah Care Run, boleh pakat-pakat dengan member kann..
    Barang Nivea pun best..

    ReplyDelete
    Replies
    1. barang dia best..!!! miera suka.. hehe

      Delete