After 2 Months Mission

by - Wednesday, September 20, 2017

Assalamualaikum.. Hello Mello.
Do you remembered about my 10kg mission that I've shared before? Ala.. banyak tau i update pasal ni. Kalau sesiapa yang follow i kat instagram mesti tau aktiviti workout i and how i managed my diet (diet yang banyak cheat tu ha).. hahaha.. Well... ceghitanya... after 2 months my Mission tu, i berjaya kurangkan sebanyak.....
6.5 KG

yeay!! Alhamdulillah.. walaupun tak dapat capai sasaran 10kg tu, tapi i bangga..i banyak inch loss without any suppliments dan ubat kurus segala mala tu ha. muahahaha.. Sekurang-kurangnya i dah sedar dan my lifestyle pun dah mula berubah kepada HEALTHY LIFESTYLE. Bagi i, tu achievement terbesar jugak la.. sebab bukan senang nak kurangkan kilo di badan.. Dulu, diet..tapi tak pernah menjadi sebab diet tanpa ilmu.. hanya follow je diet yang orang buat, tapi tak faham pun.. 

Ada follower yang emel i tanya, macam mana i boleh nampak perubahan turun saiz tu? Siap ada yang tanya makan ubat kurus apa pulak (hoi, mentang-mentang lah i dulu pengamal ubat kurus). Maaf la tak sempat nak balas sebab emel berselirat dengan spam orang Africa nak bagi duit bagai. Menipu je deme tu. And sebab kat emel i banyak sangat promosi dari segala shopping online. haha, distract lah.

Kepada yang tak tau, i join team Fit for Life area Puncak Alam. I pernah cerita dulu, team ni sebenarnya cuma team fitness dibawah pantauan certified coach, Coach Wan. So, dari sini la i belajar ilmu fitness, aktif aktiviti setiap weekend and belajar ilmu diet..
During caving activities di Gua Batu Maloi

During hiking Gunung Nuang.

Baiklah.

I belum mampu la nak bagi segala-mala tips tu uols.. sebab i pun tak achieved target 10kg i.. hahaha.. I buat ini je. JAGA PORTION MAKAN, EXERCISE, TIDO SECUKUPNYA, CHEAT MEAL BILA CRAVING. See... sama je dengan apa yang orang boleh baca kan. haha.. yang penting, enjoy your diet. No crash diet (less than 1000kcal sehari) and eat real food.!! I makan anything yang i rasa nak makan. Semua pun balun. hahahaha. sebab tu la dapat 6kg je. Makan tak jaga, tapi i jaga portion.
Triple Plank - Last F4L class activities (Jangan cuba dirumah tanpa pengawasan professional)

"So, join fitness life ni sebab trend zaman sekarang ke?" - tanya Ahmad Netizen.

If you read my mission I've shared before, the answer is NO.! Hahaha.. asalnya memang misi kuruskan badan. But after 2 months, i dah mulakan ia sebagai Lifestyle and InsyaAllah akan teruskan healthy lifestyle ni. Sebab sekarang i tengh gilakan aktiviti fitness dan outdoor activities.

Puas hati tak?
Selagi tak turun 20kg (eh, tetiba ada azam baru), i takkan puas hati lagi. At least, biar nampak cantik bergambar. hehehe. Dasar tamak.
Terima kasih yang menyokong dan mendoakan. And to F4L team Puncak Alam, you are ROCK!!

You May Also Like

9 comments

  1. untungla dapat turun berat badan.kite lepas bersalin,turun sikit je.ni pon tgah work hard lagi untuk turunkan berat.huhu.doakan kite tau

    ReplyDelete
  2. Semoga Miera dapat mencapai misi Miera ni dengan jayanya

    ReplyDelete
  3. wahh.. bestnya turun badan 6kg. kalau lisa 6kg memang dah tertiup angin. pheww hahahaa..
    "So, join fitness life ni sebab trend zaman sekarang ke?" - tanya Ahmad Netizen. ,, amboih mcm blog gosip lak hahaa

    ReplyDelete
  4. wow! Tahniah Mira! Anda adalah sumber inspirasi :)

    ReplyDelete
  5. Saya baca miera punya kat sini je sebab saya tak ada instagrm.

    ReplyDelete
  6. TAHNIAHH! Bukan senang nak turun 6kg taw!

    ReplyDelete
  7. Mieraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Bagi tips please

    ReplyDelete