Workout and Travel Must Have - Minyak Urut Moden

by - Tuesday, September 19, 2017

Hi.
Pernah lah beberapa kali bila i exercise, i akan injured kan bahagian otot. Especially kat bahagian betis. Punca bukan la sebab exercise tu, tapi i yang over used. Eh, over weight macam tu la. Dah tau badan berat, nak jugak exercise melompat-lompat lepas tu setiap hari jadi sakit lah otot. Kau dah kenapa membebel ni.

Antara cara nak kurangkan kesakitan dan legakan otot tu, i akan tuam ais pack di kawasan tu and buat urutan manja yang i dah belajar from my coach (sport massage) ececeh.. Tapi, orang yang aktif bergerak ni kan, memang kena always prepare dengan minyak urut yang senang nak bawa ke mana-mana dan boleh digunakan bila-bila masa. Paling best kalau ia natural based kan, supaya nanti takdelah terjadi apa-apa masalah pulak lepas gunakan. Salah satu product natural based yang i gunakan ialah MMG Massage Gel.

Ini dia.

Workout and Travel Must Have - Minyak Urut Moden

MMG Massage Gel ni memang wajib ada dalam bag i. Tak kira la i nak ke gym ke atau ke mana sahaja. Even during my travel pun, i akan bawa. Pernah one time, masa i tengah travel, tiba-tiba i kena kembung perut sebab miss sarapan pagi dan makan lunch lambat. I ni kalau kembung perut, mula lah nak muntah-muntah. Orang tengok pun kesian dan stress agaknya. Sebab mula lah takde mood lepastu. Tapi, nasib baik MMG Massage Gel ni ada je dalam beg. So, boleh lah terus sapu je kat perut terus.

Dapat tau pasal MMG ni daripada kawan sebenarnya sebab dia pun selalu senggugut bila datang bulan.

MMG Massage Gel ni sebenarnya gel minyak panas yang mudah meresap ke kulit. Ni bukan macam minyak urut lain. Kalau sapu, ia akan cepat meresap, tangan pun tak perlu lap atau cuci tangan sebab MMG berasaskan air (water based). MMG Massage Gel ni, mesra wudhu' dan 100% menggunakan bahan halal (minyak kayu putih, mint, lavender dan aloe vera). Yang penting MMG ni berbau wangi dan boleh buat kita lena dengan bau lavender nya. Takdelah makcik sebelah jeling-jeling bila kau mula sapu kat badan kau kan..

- Membantu melegakan migrain
- Untuk sakit kepala
- Selsema
- Resdung
- Kembung perut
- Senggugut
- Sakit pinggang
- Sakit sendi dan lenguh-lenguh

Kegunaan MMG Massage Gel


Suka MMG ni sebab saiz dia yang senang nak selit kat mana-mana.. Buat outdoor pun i bawak,. Pegi hiking, pegi travel, selit kat dalam luggage je.. Masukkan dalam handbag. Pegi gym pun, boleh selit kat dalam beg yoga tu. Bila emergency terus amik. Tak payah risau kalau minyak urut tumpah ke tak, sebab tengok packaging MMG ni pun dah yakin dan ni kan gel yang berasaskan air. 
Bahan utama untuk MMG Massage Gel ni ialah :-

1) MENTHOL
Biasanya digunakan dlm bahan ubatan/mnyak gosok sebab ade rasa dingin/hangat.

2) PEPPERMINT
Daun ajaib yang proven dan diakui keberkesanannya oleh pakar herba USM.. extract dia bagus untuk sakit kepala, krem perut ke kejang ke..dapat ringankan rasa sakit.

3) MINYAK KAYU PUTIH
Doktor panggil Eucalyptus Globulus Leaf Oil (Gitueww) ..pun sama fungsi mcm peppermint. Dapat legakan sakit sakit badan dalam masa yang sama beri rasa aromaterapi pada pengguna. Bagus untuk kurangkan kejang otot, antioksidan, bantu hilangkan rasa sakit dan bantu penyembuhan luka..

4) ALOE VERA
salah 1 bahan terbaik dalam kosmetik, melembabkan kulit dan menghapus bekas luka.. Kandungan aloe vera ni membantu ibu-ibu yang berpantang berurut sambil mengurangkan stretch mark di badan.

5) AIR
bertindak sebagai pelarut & mudah diserap kulit.

MMG Massage Gel
★★★★★
Recommended

Kalau tetiap malam rajin sapu kat tapak kaki, bukan setakat angin jek hilang. Tapak kaki sekali lembut mulus tulus habis hilang segala rekahan. Kan ada Aloe Vera. Yang penting, ia elok berkesan kat badan kita.
Ni ada beberapa testimoni untuk massage gel ni,
Kan dah bagitau, elok untuk sengal-sengal badan.
Untuk makluman lanjut dan dapatkan MMG ni, boleh hubungi Puan Nimma. Dia ada agent di seluruh Malaysia. Senang kalau awak nak dapatkan stok. 

019-669 4050
COD available di Bangi, Kajang, Putrajaya, Pasir Mas dan Kota Kinabalu.
toddles~

You May Also Like

31 comments

  1. igt deodoran td. hehehe. nice. kecik je. sng la bawak ke mana2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..aah, kecik comel je.. tapi tahan lama..

      Delete
  2. Bahan2 dalam produk ni pon dah best.. nak2 minyak kayu putih tu Miera..banyak.khasiatnya..tapi kalau guna minyak kayu putih yg kaw2 tu panas bila buat campuran macam ni ok laa kan.. Bagus jugak produk ni ..packaging pon lawa jer.. semoga dapat membantu pengguna2 kat luar sana.. Senang bawa tu pling akk suka..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul kak..semua bahan berasaskan organik.. saya pun suka sebab senang bawa ke mana sahaja

      Delete
  3. Mcm best jer... next time if g travel boleh stby juga.. heheh sbb byk berjalam

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak banyak travel.. ni wajib dalam list travel ni. haha

      Delete
  4. Bahan2 dalam produk ni pon dah best.. nak2 minyak kayu putih tu Miera..banyak.khasiatnya..tapi kalau guna minyak kayu putih yg kaw2 tu panas bila buat campuran macam ni ok laa kan.. Bagus jugak produk ni ..packaging pon lawa jer.. semoga dapat membantu pengguna2 kat luar sana.. Senang bawa tu pling akk suka..

    ReplyDelete
  5. Wahhh berasaskan air, menariklah. Takdelah melekit dan berminyak kat tangan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul..saya guna dalam hutan baru-baru ni, senang.. tak payah nak cuci tangan. cepat meresap

      Delete
  6. mudah sebab dalam bentuk gel .. untuk anak-anak sesuai tak Miera ??

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup..mudah. tak perlu takut kalau tumpah bila simpan dalam beg pun. Sesuai.. sebab tak panas sgt. cepat meresap

      Delete
  7. Sesuai untuk satu keluarga ni. Anak-anak pun kalau lenguh suruh sapu minyak. Boleh cuba ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul.. sesuai di bawa ke mana. simpan dalam bag pun takpe.hehe

      Delete
  8. Nak try gak la satu..er , dua..tiga leh ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. banyak pun boleh. hahaha.. boleh bawa ke NZ la abang ben

      Delete
  9. Juju suka sangat kalau produk ada gabungan aloe vera ia mcm melembabkan...ehh massage gel ni ada aloe vera bagus la...xd la mengeringkan kulit dan otot kalau rasa kebas ke apa kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul kak juju.. ada aloe vera ni, beza betul macam minyak lain. sebab dia bantu membaiki kulit terus...

      Delete
  10. This is good. Ty kena gi cari satu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh contact number tu.. hehe. murah je

      Delete
  11. Antara benda wajib bawak kalau travel jauh2 .. tq sharing

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup kak.. ni memang wajib sebab kita tak jangka emergency case kan

      Delete
  12. comeiiinya minyak dia...wajib ada ni untuk next travel nanti...hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..yes.. tahan lama tau sebab dia gel.. must have kat dalam beg ni

      Delete
  13. boleh hilangkan rekahan yea..kena beli ni

    ReplyDelete
  14. Bagus ada produk ni kan. sangat membantu.

    ReplyDelete