Penyelesaian Rambut Gugur untuk Wanita Bertudung - FreshR

by - Monday, August 07, 2017

Assalamualaikum,
Hai Jamilah.. 

Banyak dah baca tips penjagaan rambut untuk wanita bertudung macam i ni, tapi tetap juga dirundung masalah (eh relevant betul ayat ni kat sini) dalam penjagaan rambut seharian. Serius ah.! Kepala i pernah alami masalah rambut gugur yang kronik sampaikan bila i sikat rambut, i mula sedar ada kawasan lapang di kepala. Lapang sebesar satu jari. Kering tidak berbaja. Gituew..
Macam ni.

Lepastu, bila bukak tudung, ingatkan benang serkop kepala yang tergumpal, rupanya ia adalah rambut sendiri yang gugur dan bergumpal sesama sendiri. Belum bab sikat rambut dan shampoo rambut. Ish..ish..ish.. kronik kan masalah ni. Baru nak sedar dari mimpi, ini rupanya masalah botak.

Dilemma orang rambut gugur nih, bila dah guna produk anti-hairfall..rambut akan jadi kering sebab produk anti gugur ni kesemuanya bantu kurangkan rembesan minyak dari kulit kepala. Nanti dah tak gugur, kering pulak. Aihh tak puas hati tukar balik shampoo yang melembapkan..pastuh gugur balik sebab kulit kepala berminyak kembali. masalah kan. lagi-lagi bila bertudung ni, bukan main susah nak jumpa yang sesuai. huhu..

Sehinggalah i jumpa penyelesaian kepada masalah rambut gugur bagi wanita yang bertudung.. Gugur rambut ni boleh menyebabkan masalah botak tu jadi sekelip mata je, sebab tu kena tangani secepatnya sebab nak tunggu tumbuh tu lama yakmat. 

Penyelesaian masalah rambut gugur bagi wanita bertudung


I baru je guna produk ni seminggu..!! dan rambut i dah kurang masalah gugur. (Lompat bintang!)
Bila dibaca-baca semula, antara punca rambut gugur ni sebenarnya ialah kurang protein dan kulit kepala kering. Kering ni la jadi punca ada kelemumur. Nampak tak kat sini, kurang protein adalah punca sebenar sebab ia punca kulit kepala kering, lepastu terus ada kelemumur, lepastu mulalah kulit kepala gatal, rambut gugur, rambut botak terus tak confident. Betul tak?

Yang menariknya mengenai product ni, ia mengandungi Protein dan vitamin yang diperlukan untuk rambut! Bahan-bahan yang digunakan dalam FRESHR adalah organik, antaranya ialah minyak jojoba, minyak argan, minyak aloe vera dan minyak kelapa dara.. Semua bahan ini, memang bagus untuk merawat pelbagai masalah rambut seperti rambut gugur, rambut kusam, rambut bercabang, berbau dan mengubati masalah kelemumur.

Pengalaman peribadi:
Ini serious kegemaran kita wanita bertudung.

Macam ni caranya :
Cuma beberapa titis je di tangan, dan kemudian lumur rambut kita dengan FreshR pula! Selesai satu sesi. Nanti lusa ulang kembali lagi dan lagi dan lagi dan bergembiralah dengan hasilnya. I guna pada waktu pagi sebelum pakai tudung dan malam. Sebab nak sentiasa kekal segar bila keluar bertudung dan untuk elakkan rambut gugur sewaktu tidur.

Bau dia membuatkan rambut i sentiasa wangi dan bau yang segar.. Kulit kepala pun rasa segar je. Bila rambut bau best, kita pun rasa best kan. Yang i perasan, bila i ditengah hari panas, kulit kepala i jadi sejuk segar sebab FreshR ni mengandungi ekstrak pudina. Takde nak rasa rimas dan gatal-gatal pun. Sesuai pulak nama dia FreshR. Kulit kepala sentiasa segar walaupun bertudung. Gitueww..

Baru pakai seminggu, rambut gugur dah berkurang dan kawasan lapang dah mula tumbuh rambut.

Senang hati tak payah nak kutip rambut je. Hehehe.. Paling best, rambut i semakin lembut. U know, rambut panjang ni, kadang rasa rimas kan. Rimas tapi tetap nak bela jugak. Tapi, sejak seminggu guna, i rasa rambut i makin cantik, lembut dan beralun. Ohoi.. best (ni baru diri sendiri puji, belum lagi suami. hehe). Sebab FreshR ni ada tambahan minyak argan dan aloe vera.. patutlah kan..

Lagi-lagi yang bertudung ni. Walaupun rambut bertutup dari padangan awam dengan berhijab, bukan bermakna tak perlu penjagaan yang sesuai kan.. Eh takkan la nampak luaran je kemain cantik berkemas, lepastu time tengah tunggu kawan kat kedai minum, tiba-tiba terkeruk kepala (terkeruk maknanya tergaru-garu macam beruk. Eh?!).. Lepastu, balik rumah bukak je tudung, rambut bau hapak.. kan? kan? hehe.. ini contoh je lah. Ala, bagi contoh pun nak marah.

Antara kelebihan menggunakan serum rambut FreshR ialah :
1. Mengatasi masalah botak tengah -
FreshR ni bukan untuk wanita sahaja, malah sesiapa sahaja yang mengalami masalah botak tengah kerana FreshR serum ni mampu meransang pertumbuhan rambut
2. Mengatasi masalah rambut beruban -
FreshR pun mampu atasi masalah rambut beruban tanpa menggunakan pewarna. Semuanya secara semulajadi kerana FreshR mengandungi ekstrak Aloe Vera
3. Mengatasi kegatalan kulit kepala -
Kegatalan pada kulit kepala berpunca daripada rambut lembab yang tidak dikeringkan dan terkena panas matahari. Dengan FreshR, kulit kepala akan sentiasa sejuk dan segar.
4. Mengatasi masalah rambut gugur -
Rambut yang tidak sihat akan mudah gugur. Rambut perlukan vitamin yang mencukupi bagi mengelakkan keguguran. Gunakan FreshR untuk menambah vitamin yang diperlukan.
5. Boleh di bawa solat - 
sebab ia menggunakan bahan-bahan organik dan semestinya halal



Aloe Vera - dapat mengekalkan kelembapan sekaligus mengelakkan masalah rambut gugur
Argan Oil - mengandungi vitamin tocopherols yang baik untuk mengembalikan kesegaran rambut
Jojoba Oil - penyah fungus yang dapat membantu menghilangkan masalah rambut berbau dan gatal akibat fungus dan juga kutu
Virgin Coconut Oil - membantu menghitamkan rambut dan pertumbuhan rambut.


Wajah bahagia bila masalah rambut dah diselesaikan dengan caption 
"kulit kepala i segar, masalah rambut gugur kurang dan rambut i dah wangi"

Wajib dibawa ke mana-mana.

Yang buat i bertambah sayang dan yakin ni ialah FreshR dijamin selamat untuk digunakan kerana ia tidak mengandungi bahan kimia merbahaya. FreshR juga telah didaftarkan dibawah Kementerian Kesihatan Malaysia dengan nombor pendaftaran: NOT170505181K.

So, kat mana nak cari serum yang boleh bantu selesaikan masalah mahkota kewanitaan kita ni? Boleh ke website FreshR, ke Facebook page FreshR atau hubungi sahaja talian telefon yang i berikan dibawah ini.

Sms / Whatsapp : 013 - 484 5540

Ok, last. Teka-teki. 
Apa benda, kalau jadi dekat orang muda seram, jadi dekat orang lelaki seram, jadi dekat orang perempuan pun seram. 

KEBOTAKAN.

Pandai, jadi mari selamatkan mahkota kewanitaan kita dari keseraman ini dengan FreshR. Barang baik mesti mau kongsi punya. Haha kalau i terpengaruh dengan pengalaman peribadi orang, i juga akan pengaruh awak dengan pengalaman peribadi i..! Toodles~~

You May Also Like

27 comments

  1. Akak pun suka guna FreshR ni, best rasa sejuk jaa kulit kepala

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kak.. miera dah jatuh hati.. kakak ipar pun suka.. wangi je rambut

      Delete
  2. FreshR terbaik untuk rambut sihat.. Bau pon wangi jer..

    ReplyDelete
  3. Kita nak cuba serum FreshR ni, nak rawat rambut gugurlah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba lah kak.. miera memang recommended sangat sebab miera guna dan rasai perbezaannya. best

      Delete
  4. waa...penyelesai masalah rambut gugur..akak kena try guna ni..

    ReplyDelete
  5. rambut saya pun ada kekurangan sekarang ini..

    sindrom botak sudah ada..

    lelaki tak pe..

    kalau wanita dahsyat juga tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. x jugak. laki botak tak berapa hensem pun ada.. kena tangani

      Delete
  6. Teka teki tuu memang seramm
    Hehee

    ReplyDelete
  7. Bestkan kalau pakai tudung tak rasa rimas kat kepala.. Kak Ti pun nak try jugaklah..

    ReplyDelete
  8. kite pakai tudung mmg akan ade masalah rambut gugur ni so boleh try ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau bertudung, memang akan ada masalah ni sbb penjagaan tak berapa nak rapi kot. hehe.. cubalah kak..

      Delete
  9. Terbaikk euwww x sabar nak dapatkan

    ReplyDelete
  10. menariknya! nak try jugak la, IQ memang ada masalah rambut gugur

    ReplyDelete
  11. Bagus product penjagaan rambut seperti ini Miera sebagai alternatif lain selain syampu..
    Wanita berhijab juga perlu jaga rambut supaya kekal sihat kann.. :-)

    ReplyDelete
  12. Paling penting kecik dan mudah sisip dalam beg tu juju suka...sbb zmn sekarang semua nak kecik2 mudah dibawa ke mana sahaja kan..

    ReplyDelete
  13. Wah..bagus nig..nak try la..sbb de mslh rmbut gugur gak

    ReplyDelete
  14. nak cube laa.. e'in pun ade masalah keguguran rambut.. sedih betul..

    ReplyDelete