Miera 10kg Mission

by - Saturday, July 08, 2017

Hai.
Ehem.

I selalu jeles kalau nampak ada wanita yang dah kawin dan beranak pinak (ini merujuk pada anak lebih dari 2 orang) masih ada body figure yang cantik lagi. Sebab i belum kahwin ni, susah betul nak maintain dan slimkan diri. Setiap tahun tanam azam yang sama, NAK KURUS. Tapi bila dah hampir hujung tahun, lupa terus awal tahun haritu tanam azam kat mana ye? Dah hilang pulak azam tu. 

Worst come to worst, i naik banyak sangat kilo lepas habis belajar. It makes me sad whenever i saw the weight machine scale. Tapi tetap susah nak kawal makan sebab i memang food lover.

Zaman belajar dulu aktif sangat . Aktif dalam SUKSIS bantu i untuk kawal stamina. Every weekend ada kawad, lari 2.4km pagi sabtu, jungle tracking dan beberapa aktiviti kepolisan lah. Lepastu zaman degree pulak, boleh kata every week i akan hiking around Penang tu. Kiranya lemak takdelah nak tumbuh melata ibarat cendawan tumbuh selepas hujan kan. Eh, amboi peribahasa. Tapi apa jadi sekarang? hahaha.. I admit, zaman kerja ni i banyak sangat makan, tapi kurang exercise. So. who i should put the blame?? ME!! hahaha..

Bila fikir setiap hari tanpa apa-apa tindakan, i makin mengembang. Sekaranglah masanya untuk my
10Kg Mission

Now, obviously, i kena mulakan eat clean semula yang i pernah buat dulu. Hentikan minum air manis (bye teh ais..sobss), minum sekurangnya 3litre air kosong setiap hari (no problem), exercise dan follow my coach from F4L. Tak dilupakan, sarung semula korset Premium Beautiful i untuk jaga my body shape (woi, muat lagi ke tak? lama dah tak pakai). Fuhh. Dah buat list ni, jangan tak ikut pulak hoi.

Semangat!
Do you think i can achieve my 10kg mission in 2 months? hmmmm..

Ok coach, i dah bersedia. Lets start.!!

Buku yang dah lama beli tapi tak pernah baca tu, sila keluar dari rak buku sekarang.

Oh, tarikh mula Isnin (10 July 2017).. Jadi, 2 hari ni, makan la puas-puas..Lepas ni dah nak mula healthy lifestyle kan.. wuwuwuuuu... kuat kan azam!!

xoxo

You May Also Like

8 comments

  1. Good luck Miera!! you can do it <3

    Meningatkan Siqah pada korset PB yang dah lama tak pakai jugak. Tak muat dah tu. Hihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sayang lama tak pakai.. mahal tu. huhu
      tq siqah

      Delete
  2. goodluck! Saya pun nak kurus tapi ermm macam malas je sbb ade open house. xD

    ReplyDelete
  3. gud luck Miera...go girl! u can..u cant haha sure can lahhhhh

    ReplyDelete
  4. chaiyok..chaiyok..mesti boleh punya..

    ReplyDelete