Girls Meet Up | Mr.Dakgalbi, Citta Mall

by - Friday, June 23, 2017

Assalamualaikum.

I know i should be sleeping right now (it's 3 a.m now), since i have to wake up and masak untuk sahur, so i bertahan mata lah. How is Ramadhan for you all so far? Hopefully, it's awesome!

Ehem.

Anyway, haritu sempat la meluangkan masa berbuka dengan kawan-kawan i. Susah nak jumpa dorang ni, sejak masing-masing dah mulakan kerjaya Engineer masing-masing kan. Kalau nak jumpa, mesti ada yang tak dapat (selalunya i lah tu yang cancel memanjang) hehehe.. Jadi, kali ni meet up masa berbuka. Eh betullah kata orang, nak tengok kawan kita tu tepati masa hanyalah pada waktu berbuka. Amboi, dia akan tercongok depan makanan paling tak sabar nak makan. Ehmmm.. mengata diri sendiri.

So, this time.. Mr.Dakgalbi di Citta Mall menjadi pilihan sebab kat sini la paling senang nak cari tempat makan dan tak berapa ramai orang. Sebenarnya, ni pertama kali i makan di Mr.Dakgalbi. Ye..ye... i memang peminat drama korea, cuma makanannya i bukan minat sangat pun. Paling terer makanan korea i makan ialah Ramen Samyang. Ohoi.. tu feveret woo.. makanan wajib ada dalam drawer untuk makan sambil tengok drama korea. huhu

Mr. Dakgalbi, Citta Mall.. Let's jom masuk.
Awal-awal datang memang macam takda orang. So, kami decide nak booked je.. Lepastu jejalan, but manager kata kalau dalam 30min tak datang balik, dia akan bagi je seat pada orang lain. Baiklah, duduk je menunggu di tempat masing-masing dan bergosip. Tapi mujur jugak tak kemana-mana sebab lepastu je, mula dah ramai dengan anak muda *eceh comel panggil anak muda* yang berbuka dengan kawan-kawan juga. 

Disebabkan ini kali pertama i ke sini, i memang tak reti nak pilih menu makan apa. Jadi, Qila incharge bab pilih makanan. And dia pilih menu Mr.Dakgalbi for 2pax tu. Oh ya, padahal ada 3 orang. Sebab dorang ni tak makan banyak, maka pilih 2 orang. Tapi betullah sebab last sekali, i juga yang habiskan. T_T (jangan tanya kenapa i gemuk dari dorang. Tong sampah)

 
Murahkan.

 Nah tengok lah muka bahagia belemuih
 Bahagia bau nasi goreng melekat kat tudung. Haha..

Oh wait!!! ada lagi. 

Tambahan karipap korea. Rujuk gambar selepas, yang di chopstick. I tak tau nama jadi i panggil karipap korea je sebab bentuk macam karipap. Comel je. hehe 

Tekak melayu.. berbuka pun nak makan nasi. hewheww... So, ini lah dia menu nya.. Yang dalam plate/kuali tu dia akan masak depan kita. Nasi goreng cheese dan megi goreng nama melayunya..  I paling suka kimchi dia.. Ikut cara korea sangat tau, makan kimchi dengan nasi goreng. Sedap. So, kimchi dan kobis mayo tu, boleh tambah banyak kali tanpa apa-apa cas. Karipap korea jadi pilihan kedua sebab tu side dishes. Tak boleh tambah free.
Jadi total berbuka puasa di sini cuma RM20 seorang sahaja. Alhamdulillah. I puas hati, memang sedap pun. Kalau tak sedap, i tak habiskan semua. Sampai terasa-rasa nak makan lagi. eh..eh, dah la kau yang habiskan semua, lepastu tak cukup lagi?
Oh ini order makan tanpa air tau sebab kami dah bawa siap-siap air dari rumah. Air masak pun dah disediakan. Berbuka biar dengan air masak je kan.. Kurangkan minum air manis.

Halal ke?!
Halal. Ada sijil halal jangan risau. Boleh cari dekat belakang kaunter atau kebiasannya dekat pintu masuk.

Lepas berbuka, pergi singgah ke Starbucks pulak. Mengidam air manis. Cehh cakap tak serupa bikin pulaks..T_T
Ramadhan mengeratkan kita.. . The best 'buka puasa' moment.. Dapat berjumpa kawan tersayang dan sama-sama menegur "Apesal kau nampak kurus dan cantik dalam kamera ni?" 😊😊😘😘 eh, perasan.

Last but not least, ini alamat ke Mr.Dakgalbi Citta Mall.. Call dulu untuk tempahan ye.

xoxo 

You May Also Like

2 comments