Edisi Syawal - Persiapan Baju Raya

by - Tuesday, June 13, 2017

 Hai,
Haritu ada beli kain masa bercuti ke Bukittinggi, Indonesia tu. Yela, kain sulam kan femes kalau beli kat sana. Cantik.. Lepastu, bila anta ke kedai untuk tempah, tiba-tiba tailor tu taknak amik tempahan dah sebab dah tutup. Eh taklah tiba-tiba pun. Cumanya, i yang tak sedar bila masanya tempahan ditutup. Sebab sibuk dengan kerjaya. Begitulah.
Lepastu, bincang dengan family.. Cadang taknak beli baju raya nak recycle je baju lama. Sebab i rasa baju lama i pun cantik lagi.. Hahaha.. Tapi apakah makna raya kalau tak berbaju baru heyy.. Jadi kami semua sepakat Raya 2017 kali ni baju raya masing-masing kena ikut tema warna sama. Kalau tak sama, duduk lah di dapur dan jangan kau berani nak mintak duit raya. *tetiba*

So, tema warna raya tahun ni ialah BIRU. jeng jeng jeng!!

Ada fews idea yang menerpa di fikiran dan sanubari ini.. Ting! *bunyi roti keluar toaster. Ting! Idea baru menerpa.
I rasa i dah bersedia untuk kelihatan cantik di hari raya dan berjumpa bakal mak mentua dengan outfit sebegini.Tema raya : Looking Good and Beautiful.
Jadi, ini lah idea pakaian raya i pada tahun ini. Royal blue, match dengan warna grey dan wajah menawan memikat hati bakal mentua. Hehehe

Kongsikanlah ciri-ciri pakaian raya idaman awak tu?

Peplum / Mini Kurung
Tiba-tiba rasa macam body makin cun pulak. Nak pakai style Peplum la tahun ni. Eh lepastu nak jenis mini kurung sebab lebih cantik.. Atau baju kurung, lebih sopan. Eh entahlah. Yang pasti baju yang menyerlahkan keanggunan i. Eececeh..

Nak yang glamour ke?
Eh eh soalan.. i ni jenis yang setia. Kiranya jenis yang suka pakai sesuatu tu sampai takde rupa baju lah (eh ape ni... i mean nampak lusuh).. Jadi kalau beli yang nampak glamour tu, nak pakai bila pulak. So, i nak pilih biar lah jenis yang semua occasion i boleh pakai.. Hehehe. Kan dah kata jenis yang setia.. Simple but nice.

Ciri paling istimewa
Haruslah daripada kain yang selesa dan meresap peluh. Sebab sampai-sampai beraya je perlu membantu menuangkan air dalam gelas. Paling penting biarlah yang mesra wudhu'.. Takdelah nanti bawah kuyup i semata nak amik wudhu' kan. Gitu..

Tapi sekarang, sumpah takda masa. Weekend nak buat kuih raya pulak. Lepastu nak kemas rumah lah. Mana ada masa nak shopping raya dah. So baju raya, tudung dan handbag pun i nak beli online saja. Amboi dah memang tahap dewa online sekarang ni. Memandangkan LAZADA tengah buat Promosi Marhaban-Ya-Ramadhan dan Riang-Raya , beriang-ria hati ingin membeli di sini.

Tadaa... dah terjumpa.
Beli sekarang? Ya.. Beli sekarang. Nampak tak jimat tuuhhh..tuh...tuhhh.....!!!!

 Beli Sekarang? Ya..beli sekarang.*tetiba daripada nak shopping baju, ternampak pulak handbag murah. Jimat 71% lah. Apeni? kenapa LAZADA murah sangat ni

Lengkap dah pilihan sepersalinan baju raya i.

Makin lama tengok kat website LAZADA ni, makin banyak pula yang berkenan dihati. Sementara tengah sale dan boleh jimat banyak ni kan. Ya, beli sekarang.!

Jangan lupa, Marhaban ya Ramadhan dan Riang Ria Raya sales ni bermula dari 19 May sehingga 30 June sahaja tau (where you can find special discounts up to 90%!). Sehingga 90% tuh!!!

Pilihan banyak, Jimat pun BANYAK! Bajet selebihnya boleh pergi ke duit raya pulak kan. Hihihi.. Sepanjang i dah order dan terima barang dari alam maya, inilah laman yang i paling boleh percaya, ia akan sampai dengan kualiti yang sama dalam gambar! Belum pernah lagi beri masalah tentang penghantaran, pembayaran, atau produk. Jadi, jangan sampai terlepas peluang pula ye.. 

MUDAHNYA PERSIAPAN RAYA BERSAMA LAZADA
NIKMAT DIKONGSI BERSAMA

You May Also Like

13 comments

  1. mudah sangat.. hanya dihujung jari hihihi

    ReplyDelete
  2. Hi! Finally, I have some leisure to blogwalk as I promised. I hope you are doing well in this Ramadhan. Hehehe...

    ReplyDelete
  3. wahhhh, cantik! all the best miera! IQ pun baru join. heeee...cantik warna biru ni

    ReplyDelete
  4. good luck.. rasanya tak sempat nk join huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe ada lg 1 week untuk new topic pulak.. hehe

      Delete
  5. rabia suka pakai baju kurung moden, dan jubah..

    ReplyDelete
  6. Samalah kita. Saya pun tahun ni tema Royal Blue

    ReplyDelete