Me & Technology

by - Sunday, May 14, 2017


Hai..
Ok,macam ni.. i dengan gadget, sangat tidak sehati sejiwa. Selalu je end dengan masalah. Entahlah.! And now, my laptop pulak.. Urgh!! i dont think i have the patience to cope with my laptop's condition any more. nak bunuh dia. nak campak dia in the bloody swimming pool. nak throw it from the top floor and see it break into satisfyingly small pieces. 

geram. sebab dah pernah repair terbang beberapa ratus, sekarang jadi lain pulak. Haritu motherboard rosaklah (oh selamat hari ibu) sampai tak boleh nak on. Lepastu now masalah graphic pulak.. Kedai kata RM400.. Lepastu, asyik off sendiri. Eh apeni? Penat lah awak.. 

*inhale* 
*exhale* 

awak tau kan macam mana i nak buat kerja kalau laptop juga bermasalah.. Awak tau kan laptop..? Urghh, apple pen. Jadi dengan itu, marilah kita menyelesaikan masalah kita dengan ke Aeon Mall, Shah Alam.

Kali ini, setelah puas meng'usha' pelbagai jenis laptop dari review orang dan google, i dah buat keputusan nak beli laptop HP.. 

Searching...Searching..
Ok, awak lah pilihan hati. My new baby. Akan kubawa pulang dengan gembira.
HP 15-au104TX nama dari kilang.. i tukar kepada baby HP.. Entahlah perempuan. semua nak di 'baby' kan.. T_T
  
HP PAVILION 15-AU104TX NOTEBOOK (Intel® Core™ i7-7500U), 4GB DDR4, 1TB HDD, DVDRW, NVIDIA GeForce 940MX 2GB, 15.6” FHD, WIN10, BACK LIT KEYBOARD, 2YRS WARRANTY, SILVER
 
ok cukup. Match dengan apa yang i boleh guna.
welcome home baby. Semoga awak tak ada apa-apa masalah pula lepas ni.. Saya jaga awak sebaiknya tau. 

xoxo
 

You May Also Like

7 comments

  1. wahhhh! lawa laptop. hehe. ;D <3.<3

    ReplyDelete
  2. currently im using hp lptp kat ofis. so far okay and the best kot?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeay..sama.. sepp.!! hehe.. harap2 saya punya pun tak banyak meragam..

      Delete
  3. hahahaha~ kita sama !! teknologi dengan kakak bukan kawan baik.. kaka pun pakai HP.. okay la buat masa ni.. blom pernah meragam lagik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. harap2 sy punya yg ni pun tak meragam la.. sbb previously guna Dell.. mcm2 hal..

      Delete
  4. Wowww laptop hp...lepas ni nak berblogging senang

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. tula.. senang nk tulis entry. dlu sangkut je entry sbb laptop asyik rosak

      Delete