Memori Berkasih

by - Saturday, April 01, 2017


assalamualaikum =)
pada tengah malam yang indah ini, inginku ucapkan salam kepada bulan dan bintang ciptaan Allah swt kerana membuatku rasa sungguh tenang =)



one two makan laksa,

oh you, apa khabar? (tak kena langsung)

Pergi beriadah atas tikar (Amboi)
ko ingat ko kelakar?

Ok. dah start random. 
So.. now dah 27tahun, kiranya hampir 3tahun lebih dah taman belajar degree. Yang mana dulu tu single, tiba-tiba dah nak kawin, tiba-tiba ada 2 anak, tiba-tiba....lupa dah, umur pun semakin meningkat. Last weekend i went to our gang meet up. Kemain kan.. Sejak-sejak masing-masing berkerjaya ni, susah betul nak jumpa. Kalau nak jumpa kena plan a week before. Tu pun belum tentu semua ada. Jadi, masa ni la terthrowback (amboi BI kau). throwback pulak zaman memori berkasih sejak bertemu.. Rupanya almost 9 years kami dah kenal. hihi.. dari zaman badan i kurus sampai lah ke gedempol macam ni. Wuwuwu..

Well,
People always attached by memories. Either a good or a bad ones. I believe everybody have their own bittersweet memories that they want to cherish all their life. This is about things that we shared in our friendship (geng mak hayam gemok)

 kaki selfie kat cermin

 kaki shopping barang dapur (sebab geng kuat makan)
 kaki melepek kat bahu orang (baca as we rely on each other) 

dan..kaki makan lagi

Oemji.. lama betul kita berkawan dari zaman diploma until now.. kalau teringat tiba-tiba feeling so terharulah dengan uols ni.  Lepas tu, kat FB pulak, kemain lah orang lain throwback video zaman diploma jugak. And, masa ni lah orang start tag

"miera, masa ni awak nampak kurus sangat"

ok fine.. tu masa dulu, skang ni, skang ni.... badan i je yang makin membesar dengan jayanya. Terima kasih kawan-kawan T_T
Mungkin lepasni i kena quit dari group mak hayam kita sebab antara kita semua, i sorang je yang makan banyak, makin gemok.

Dunia tak adil.




You May Also Like

0 comments