Buffet Ramadhan PICC, Putrajaya

by - Sunday, April 23, 2017

Assalamualaikum,
So, favourite month of the year is coming!! It's Ramadhan. Dan biasalah, yang paling favourite ni ofkos part makan.. sebab dalam bulan Ramadhan ni lah paling banyak makanan dan pilihan makan. Yang mana jarang keluar tu lah yang akan muncul.. Name it, makanan ala Timur, Barat, Mediterranean..? Oemji.. part makan ni!

Jadi, menjelang tiba bulan Ramadhan yang mulia ini, Restoran Pot&Pan, Putrajaya International Conventional Centre (PICC) ingin berkongsi kenikmatan berbuka puasa dengan menyediakan pakej buffet Ramadhan 2017 sebanyak lebih dari 300 menu hidangan dari dalam dan luar negara termasuk ala barat, timur dan ala mediterranean. Banyakkan makanan.?!!

Kesemua hidangan buffet Ramadhan pada tahun 2017 kali ini disediakan oleh chef yang terkenal dan berpengalaman khas dari PICC iaitu Chef Anuar dan juadah yang disediakan adalah berkonsepkan "International Iftar" iaitu hidangan antarabangsa dan juadah warisan melayu.

Antara menu yang disediakan untuk buffet Ramadhan 2017 kali ini ialah seperti Kari Kambing Rusuk Nangka Muda, Kari Ikan Tenggiri Tomato & Bendi, Rendang Tok, Daging Hitam Manis dan Nasi Dagang, aneka jenis sup, aneka mee, makanan arab, hidangan masakan Pantai Timur dan pelbagai menu lain termasuk hidangan pencuci mulut ala kampung dan kuih muih traditional serta pastry.
300 menu hidangan in, nak sebut pun banyak kan..

Antara lauk pauk yang dihidangkan

 Putrajaya International Convention Centre turut menyediakan 3 signatures dish Mediterranean yang lazat iaitu; Nasi Briyani Buloh, Kaki Lembu Panggang dan Ikan Bakar Istimewa yang menjanjikan kelainan citarasa dan menjadi tumpuan pengunjung untuk berbuka puasa di PICC. 

Authentic Briyani Buloh yang dihidangkan bersama lauk pauk briyani

Ikan Bakar Istimewa

Kaki Lembu Panggang

Ya ampunn... Banyak betul. 

Grilled pun ada.. Yang mana hidangan grilled ni akan di hidangkan di viewing deck pada bahagian luar.. Kat luar, seriously best.. Makan sambil menikmati keindahan pemandangan Putrajaya


Pakej la, makanan sedap bersama senyuman chef.


Yang istimewanya, pengunjung akan dihiburkan bersama artis jemputan Rosma AF yang akan bersama memeriahkan waktu berbuka puasa di PICC.

PICC juga menawarkan pakej berbuka puasa korporat dengan pakej yang menarik. 
Segala tempahan boleh hubungi talian 
+603 8887 6000

atau menerusi laman web PICC di www.picc.com.my atau www.facebook.com/piccmalaysia atau twitter @piccmalaysia bagi mendapatkan maklumat lanjut dan terkini.

Restoran Pot&Pan diuruskan oleh:
Putrajaya Catering Services
Convention & Exhibition (Putrajaya) Sdn Bhd
Telefon : +603 8887 6499
Email : enquiry@pcs.my


xoxo

You May Also Like

0 comments