Alfalfa untuk Kurus


Ramai wanita ingin mendapatkan bentuk badan yang menarik. Kita semua tahu betapa pentingnya pemakanan yang seimbang, malangnya ramai antara kita disebabkan sibuk tidak dapat menjaga makan dengan betul. Lambakan toksin adalah salah satu faktor gemuk dan punca sukar untuk menurunkan berat badan. 
Alfalfa pula dikenali pula sebagai Raja segala sayur, dimana satu sudu teh alfalfa dikatakan sama seperti memakan SATU KILOGRAM sayur. 


Kelebihan dan manfaat Alfalfa.
1. Alfalfa bermanfaat menyingkirkan kemak dan kolesterol darah dengan menghilangkan kolesterol jahat dari tubuh.Kajian klinikal telah membuktikan penggunaan jangka panjang Alfalfa Complex akan menghapuskan lemak, mengurangkan kolesterol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi. Selain itu, tanaman ini mampu mencegah pembentukan plak di dinding arteri sehingga mengurangi kemungkinan penyakit jantung dan stroke.
2. Alfalfa mampu menurunkan kadar gula darah. Herbal ini sering direkomendkan untuk pesakit diabetes, terutama bagi mereka yang tidak merespon insulin.
3. Sifat diuretik dari alfalfa efektif menghilangkan retensi air dalam tubuh sehingga mencegah edema.
4. Tanaman ini juga berguna mengurangi gejala menopause karena sebagian zat dalam alfalfa bertindak seperti estrogen.
5. Alfalfa juga efektif mengobati asma dan masalah pernapasan lainnya.
6. Tanaman ini bisa digunakan untuk mengobati gangguan pencernaan dan untuk detoksifikasi. Alfalfa dipercaya pula efektif mengurangi kekakuan sendi dan nyeri otot.
7. membantu tubuh menyingkirkan toksin dan ia merupakan makanan yang sangat beralkali yang
boleh mengembalikan pH normal badan.
8. Mencuci darah, hati dan kolon dan mencegah sel-sel kanser merebak.
 Menyingkirkan lemak dan kolesterol. 


Kebanyakkan Alfalfa yang dijual di pasaran semua dalam bentuk tablet.. Tapi, sekarang tak susah untuk amalkan pengambilan alfalfa ni.. Sebab dah ada yang dalam bentuk concentrated. Senang je. Cuma bancuh dengan air masak, dan boleh diminum sepanjang hari untuk mmbersihkan toxin dari dalam badan..


Keistimewaan Alfalfa
Menyahtoksid
Bahan beracun dan toksid berlegar di sekeliling kita. Badan kita juga mengeluarkan sisa metabolisme yang perlu dineutralkan dan dinyahtoksid setiap hari. Alfalfa membantu mengeluarkan sisa bahan beracun dan tercemar daripada badan.

Menggalakkan sistem penghadaman yang baik
Alfalfa mengandungi sejenis enzim pencernaan yang dipanggil betaine yang membantu menggalakkan proses pencernaan yang baik.

Mengalkalikan badan

Tubuh badan berasid adalah umpama magnet yang menarik penyakit. Alfalfa membantu  meneutralkan keasidan badan di samping sifat alkali semulajadinya untuk mencegah atau membantu mengurangkan masalah kesihatan.

Menghilangkan bau nafas
Alfalfa mengandungi khasiat yang boleh mencegah masalah nafas dan badan berbau yang diakibatkan oleh masalah penghadaman. Seterusnya, ia membantu meningkatkan fungsi imuniti badan.

Mengurangkan haba badan yang berlebihan
Sesetengah makanan menyebabkan badan berasa panas. Salah satu kegunaan Alfalfa yang paling popular adalah untuk mengurangkan masalah panas badan.

Menambahkan darah dan menyampaikan lebih banyak oksigen penting
Klorofil iaitu pigmen hijau yang terdapat dalam alfalfa adalah hampir sama dengan hemoglobin, pigmen merah dalam sel darah merah yang berfungsi membawa oksigen ke seluruh badan. Khasiat klorofil dalam alfalfa boleh meningkatkan bilangan sel-sel darah merah di dalam badan dan seterusnya  meningkatkan keupayaan membawa oksigen yang diperlukan oleh sistem badan.



Sebab, saya dah try Alfalfa ni and memang Alfalfa ni TERBAIK! sebab saya tak suka makan ubat-ubat pil mcm tu.. Tapi minum BV alfalfa, mudah.. bancuh dan minum. Sebelum try Biovelocity Alfalfa Concentrated nih, saya risau jugak kalau rasa Alfalfa ni pahit and tak sedap..But, AMAZINGLY! masa my first time try Alfalfa ni, memang langsung takde bau and Alfalfa ni TASTELESS! Means rasa dia macam plain water yang kita minum hari-hari tu..seriously no kidding! 

Apa beza alfalfa di pasaran dengan Bio Velocity Alfalfa Concentrated?
Bio Velocity Alfalfa adalah unik dan satu-satunya produk alfalfa yang mempunyai "Tenaga Bio
Velocity"

"Tenaga Bio Velocity" adalah tenaga tulen matahari.
Pengambilan Bio Velocity Alfalfa bukan saja untuk supplement tambahan harian. Tapi juga membantu meningkatkan tahap tenaga, memperbaiki aura tubuh badan, anti-radiasi dan anti-stress. Molekul Bio Velocity Alfalfa juga lebih kecil berbanding alfalfa jenama yang lain. Molekul yang kecil menjadikan peratusserapan mineral oleh badan lebih tinggi. Bau Bio Velocity Alfalfa juga lebih enak berbanding yang lain. 
dan sebenarnya, Alfalfa adalah salah satu alternatif yang boleh dibuat DETOX WATER.!!


Siapa sesuai minum?
- dewasa (1 sudu, 3 kali sehari)
- kanak-kanak (sedikit saja, dicampur dalam susu atau jus buah-buahan)
- tidak sesuai untuk pesakit SLE


Harga Bio Velocity Alfalfa:
1 botol RM84 

Herba Maharani

Assalamualaikum semua.
Rasa macam nak share satu produk hebat yang ramai cari sejak akhir-akhir ni terutama anak-anak dara yang bakal jadi maharani..ataupun maharani yang nak merapatkan hubungan dengan maharaja persis anak dara. Ha gitu la.. 

Ok..meh nak cerita pasal herba maharani sikit.

Herba maharani ni berfungsi untuk menyelesaikan masalah kronik wanita dan gadis remaja" (senggugut, keputihan, peredaran haid, usaha mengelakkan kemandulan dan lain-lain). Ia adalah amalan terbaik untuk wanita selepas bersalin (menguat dan mengecutkan otot rahim) dan melegakan masalah sakit pinggang dan belakang, angin dalam badan, kebas.

Sebenarnya produk ni dah ada lama dalam pasaran.. Resepi untuk herba ni sebenarnya diambil dari zaman Maharani Cina lagi. 
Herba Maharani atau nama sebenarnya, Beijing Te Zhi Bai Feng Wan adalah berasal daripada formula tradisional Bai Feng Wan pada masa dinasti Ming. Ia dihantar dari farmasi diraja ke Beijing Tong Ren Tang untuk dihasilkan sebagai ubat yang khas untuk kegunaan istana maharani. Maharani menggunakan ubat ini untuk mengekalkan keremajaan dan kecantikan, melewatkan penuaan dan menjaga kesihatan. Beijing Te Zhi Bai Feng Wan menggabungkan banyak jenis ubat yang berharga dan dihasilkan melalui teknologi terkini. Ia bersifat halus, lembut, rasa wangi dan tulen, berkesan dalam menambahkan tenaga dan darah, juga menyelaras kitaran haid wanita.
Kehebatan Herba Maharani:-

1. Anti bakteria (sekitar faraj)
2. Menyelesaikan masalah senggugut, keputihan dan kekuningan
3. Membantu menyelesaikan masalah haid tak teratur
4. Melegakan sakit pinggang, sendi dan lutut.
5. Melegakan migrain dan angin dalam badan.
6. Menguatkan hati dan buah pinggang.
7. Melegakan asma.
8. Menghilangkan bau mulut (terutama waktu pagi)
9. Baik untuk pesakit diabetes (untuk kencing manis)
10. Menyelesaikan masalah buasir.
11. Merangsang hormon estrogen, progesterone & androgen (hormone seks)
12. Menberi kebahagiaan kepada pasangan.
13. Kesuburan dan awet muda.
14. Mencantik, menegang dan melicinkan kulit.
15. Menaikkan seri muka.
16. Menegangkan payudara.
17. Menghilangkan kelesuan dan muka pucat.
18. Melambatkan proses menopous.
19. Menguatkan antibodi/imunisasi.
20. Melancarkan peredaran darah.
21. Menghilangkan perpeluhan pada waktu malam.
22. Amalan semasa berpantang.
23. Menambah darah semasa bersalin.
24. Menguatkan otot-otot rahim dan peranakan.
25. Memperbanyakkan pengeluaran susu badan selepas bersalin.
26. Menghilangkan urat timbul.
27. Mengimbangi tekanan darah.
28. Meningkatkan kecerdasan minda.


Bukti sijil Halal Herba Maharani


Sangat mudah utk sihat dan bahagiakan diri kita sebagai wanita…Harganya pun sangat berpatutan..Maharani sekotak utk sebulan…so..kos yg diperlukan hanyalah RM98.00 sahaja.. kadang2 ..kita belanja makan, shopping itu ini..dah pun melebihi kos Maharani kann…so..belilah yg terbaik utk kesejahteraan tubuh badan kita..

1 kotak = 6 biji bola, 1 bola ada 50 biji

1 kotak = 300 biji pil kecil herba

Jaga dalaman tu.. Kalau gabungkan pakai Premium Beautiful Korset, lagi meletup la.. Badan cantik, luar dalam sihat.

Cara makan:
-Cara makan Herba Maharani yang disyorkan adalah 25-50 biji pil kecil sekali sehari.

1) Mulakan makan Herba Maharani hari pertama selepas period (datang haid).
2) Masa terbaik untuk makan Herba Maharani ialah pada waktu pagi sebelum sarapan. Tapi kalau nak makan malam pun boleh.
3) Makan mestilah bersama air suam.

Herba Maharani ni mungkin agak panas bagi sesetengah orang terutama yang tidak pernah makan pil herba.
Sebaiknya mulakan dengan 25 biji dan jika badan rasa panas minum banyak air kosong/mineral. Kemudian kurangkan dos kepada 10-15 biji.

Jika ambil 10 biji sehari = 30 hari (waktu period jangan makan)
Jika ambil 25 biji sehari = 12 hari (habis sekotak , stop untuk bulan itu, sambung selepas period)
Jika ambil 50 biji sehari = 6 hari (habis sekotak ,stop untuk bulan itu, sambung selepas period)

Sebulan amalkan satu kotak sahaja Herba Maharani. Setelah habis sekotak, hentikan makan Herba Maharani seketika hingga period seterusnya datang. Lepas period ulangi cara makan yang sama.

Tindak Balas Herba Maharani
Ada diantara kita yang akan merasa tindak balas tertentu diawal pengambilan herba maharani. Pernah juga ada yang tanya, "kenapa selepas pengambilan herba maharani , 'periodnya' ada bau yang kurang menyenangkan. Sebelum ini tak de". Dalam bahasa yang mudah kita faham, sebelum ni mungkin ada sisa-sisa darah kotor yang mungkin terkumpul dan tak habis keluar dan tiada apa yang boleh menolaknya keluar, tetapi selepas pengambilan maharani , herba ini membantu pembuangan kotoran tersebut.

Tindakbalas Sementara Yang Mungkin Berlaku
GejalaPunca & Penyelesaian

1. Pening kepala, pipi, badan & telinga berasa panas, demam, belakang tengkuk dan sendi terasa sakit

Gangguan peredaran darah, asid amat tinggi dalam badan, tekanan darah tinggi atau rendah. Teruskan seperti biasa. Amalkan Chlorella & miautan. Banyakkan minum air beralkali, BBA.

2. Mengantuk, letih, tekak kering dan dahaga
Kandungan gula dalam darah tinggi sedikit. Kolestrol dan asid tinggi.Tukar cara makan. Makan waktu malam sebelum tidur. Banyakkan minum air beralkali.

3. Tidak mahu tidur
Kekurangan kalsium, Makan pagi sahaja& kurangkan dos (10biji setiap pagi). Banyakkan minum air beralkali.
4. Sakit pinggang dan lemah bahagian badan
Peredaran darah dari buah pinggang tidak teratur (kotor) atau banyak toksid. Kurangkan dos (10biji). Banyakkan minum air beralkali

5. Kerap buang air besar / berdarah
Usus besar & sistem penghadaman lemah / kurang berfungsi, Kurangkan dos(10biji). Banyakkan minum air beralkali & air kosong

6. Panas & berpeluh – peluh
Kekurangan klorofil dalam badan. Kolestrol agak tinggi. Asid & toksid agak tinggi. Kurangkan dos(10biji). Banyakkan minum air beralkali & air kosong

7. Kerap kencing
Masalah pada pundi kencing. Gangguan peredaran darah, asid tinggi. Kurangkan dos(10biji) .Banyakkan minum air beralkali & air kosong

8. Terasa sengal-sengal badan

Masalah system saraf, hormon tidak seimbang. Kurangkan dos(10biji). Banyakkan minum air beralkali & air kosong

9. Kitaran haid berubah ( lewat / banyak )
Hormon tidak seimbang. Kelemahan system ovari. Teruskan spt biasa, amal Chlorella & miautan

10. Batuk keluar darah
Sistem paru-paru rosak. Ada darah beku dalam salur darah terutama pada paru-paruKurangkan dos(10biji). Banyakkan minum air beralkali & air kosong


11. Keluar jerawat
Darah kotor. Banyak toksid & asid. Teruskan spt biasa. Amalkan Chlorella & Miautan


Mengapa ada tindakbalas
Kerana berlaku pemulihan dan peningkatan dalam tubuh badan kesan daripada :-
•Cara pemakanan yang tidak seimbang & fast food
•Suasana tempat kerja yang tidak banyak pergerakan
•Kawasan kediaman yang terdedah kepada pencemaran,asap perkilangan dll.



Bersabar…hanya sementara.. Tidak semua wanita yang mengamalkan herba Maharani mempunyai tindakbalas yang sama, ianya berbeza, bergantung kepada masalah kesihatan dan kelemahan organ seseorang. Bersabar dan bersyukurlah masalah kesihatan yang dialami sedang di pulihkan.

Harga sekotak
RM 98.00


GST

Nak taknak, kita Malaysians will face this! Even we are ready or not, mentally or financially but this GST dah pun bermula April ni..  Most of harga di bumi Malaysia ni akan naik.. Tapi gaji tak naik-naik juga.. Memang kita ni agak ditekan jugalah.. Tapi ape yang kita buat to prepare for this?

Marah atau complain memang takkan jadi apa-apa.. Keadaan financial tetap sama.. Kalau nak marah, nak complain semua tu mmg boleh.. Tp kena beringat jugak.. Suara besar rakyat bukan nya mcm ni..mengadu semua.. Tapi masa pilihan raya nanti. Dan nak tunggu masa pilihan raya, lama lagi.. sanggup ke?
So nak taknak kite kene cari duit lebihlah.. Nak cari duit lebih kene berniagalah..
Banyak perniagaan kat luar sana, ade yang untung besar or ade yang untung kecil, ade pulangan cepat and ade yang lambat.. I have nothing to offer if u want to find for a perfect one.. Tapi kalau nak income stable  monthly tu ada lah.. At least boleh buat tambah-tambah sikit beli barang dapur ke, susu anak or pampers. kan.. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...