Kurus dengan Detox Water

by - Sunday, June 28, 2015

Assalamualaikum.. hi everyone..!! sekarang memang tengah famous pasal detox water ni. Haha.. sampaikan Miera pun dah mula terikut buat setiap malam. Amboi, tak cukup dengan pakai Premium Beautiful untuk detox badan dan dapatkan shaping, nak tambah jugak dengan  Detox water untuk singkir toxin..

But if you really want to cleanse then  
DRINK, DRINK, DRINK.

Sebenarnya, tujuan mengamalkan Detox water ni bukan semata untuk kuruskan badan, Sebab tak ada lagi kajian saintifik yang membuktikan detox water mampu menguruskan badan.. Tapi, membantu untuk menurunkan berat badanYes.. Minum air yang banyak sebenarnya adalah petua untuk menurunkan berat badan kita, Tapi.. agak susah kan untuk minum air banyak pada setiap hari.. Jadi, rahsia nya ialah dengan menambah sedikit buah-buahan ke dalam air untuk dapatkan rasa yang segar bg membantu dan buah-buahan tu mestilah yang berkhasiat.. Sebab tu digalakkan buat detox water, kena pilih buah yang berkhasiat dan zero calories.. 

Antara kesan yang boleh didapati apabila anda minum "infused water" atau air detox ialah:
  • meningkatkan tahap metabolisma
  • menjadikan and cepat kenyang dan mengelakkan dari makan junk food
  • membantu tubuh membebaskan sel lemak secara semulajadi
  • meningkatkan mood
  • mengurangkan keletihan pada otot semasa bersenam
  • Membantu untuk mereka yang sedang berdiet untuk kurangkan berat badan . Kena la buat selalu untuk nampak hasilnya
  • Membantu untuk minum air masak. Tau kan badan kita perlukan air yang banyak dan kalau berat 25kg sama dengan 1 liter air. Maksudnya kalau berat 50kg, badan kita perlukan 2 liter air sehari. Dari minum air yang bergula hari-hari, lama-lama nanti ada pula kencing manis. Bahaya ok
  • Membantu kulit lebih cantik, muda dan tidak mudah berminyak.
Buat detox water sebenarnya ada tujuan.. Setiap buah-buahan yang dicampurkan kedalam air, bukan sekadar untuk nampak cantik dan untuk tujuan perasa. Tapi semua buah yang dicampurkan boleh membantu untuk kita capai target kita.. 
Selalunya.. Miera sendiri akan buat detox water dengan mencampurkan lemon, lime, kiwi dan daun pudina je..atau kadang-kadang dengan timun. Simple kan.. 


Timun adalah salah satu sayur-sayuran yang paling penghidratan kerana mereka kebanyakannya terdiri daripada air. Campurkan jus lemon dan anda mendapat kesan pembersihan asid sitrik dan membantu untuk membersihkan sistem penghadaman. Mint yang membuat perkara yang rasa segar dan bersih, dan pergi dengan baik dengan lemon dan timun di samping menyediakan nutrien dan manfaat tambahan. Daun pudina pula hanya untuk tambahan rasa segar. Cuba amalkan selama seminggu.. So far dalam seminggu berturut, minum detox water ni, Miera loss 0.5kg.. 

Cara-cara buat infused water atau air detox ni boleh guna botol air yang ada je. Campurkan buah-buahan yang ada dan simpan dalam peti ais untuk semalaman. Boleh cuba dan amalkan air detox ni dengan pelbagai resepi infused water yang disediakan ok.

Whether you’re trying to lose weight or you simply want to look and feel healthier, one of the best ways to rid your body of harmful toxins is to drink water. Just 6 to 8 glasses every day will help to keep you hydrated and keep your vital organs in their best possible health. 






Till then sayang

You May Also Like

1 comments

  1. I just wanted to say how I've been using it for 5 weeks now along with my healthier eating plan and boot camp classes and am feeling really good and my skin is way more supple and glow. I make my protein shake in it every morning! No leaks and easy to clean so no lingering smells like other bottles at www.thedetoxbottle.com/collections/all/products/double-walled-glass-water-bottle-with-strainer!

    ReplyDelete