BBPlus Collagen

by - Tuesday, June 23, 2015

Sekarang nie memang tengah musim org mengamal kan pengambilan supplement collagen.! Ada orang amalkan kolagen untuk cantik dan putih, sehinggakan di pasaran ada pelbagai jenis kolagen yang dijual merata.. Masa ni la muncul pelbagai jenama dah sekarang kan. Zaman sekarang ni kalau dilihat, ramai yang nak cantik. Ramai yang sanggup buat apa saja untuk cantik. Ada yang sanggup cucuk sini sana.ada yang makan macam2 supplement, ada yang amalkan petua2 orang kampung. Tapi yang tengah famous sekarang ni, adalah COLLAGEN!

Basically segala nya berpunca dari faktor umur yg dah semakin 'muda remaja' ataupun dlm erti kata lain nya adelah kertuu! haha.. Ye lah.. org kata bile umur kite nie makin meningkat.. segala intipati dlm badan kite nie akan semakin merudumm... so disini lah kite perlukan supplement utk kite kekal kan rasa sihat dan cergas dlm badan. Dan antara collagen yang tengah HOT sekarang ni ialah BB PLUS COLLAGEN.

So apakah BB PLUS COLLAGEN ni? buat daripada apa? hebat sangat ke?
yang penting, elok ke minom BB PLUS COLLAGEN ni? banyak jer collagen kat luar sana..
tapi apa yang istimewa sangat BB PLUS COLLAGEN ni?

KENAPA PILIH BB PLUS COLLAGEN?

1) diperbuat daripada collagen ikan yang bermutu tinggi
2) collagen ikan dikelas sbg collagen jenis 2, yang mempunyai struktur rantaian asid amino yg seakan sama seperti yang terdapat dalam collagen manusia
3) habitat semulajadi ikan, menyebabkan collagen ikan mempunyai kandungan Prolin dan Glisin yang cukup dalam suhu badan ikan yg rendah, iaitu sama spt collagen manusia
4) Prolin dan Glisin ni adalah 2 jenis asid amino yang penting utk menghasilkan collagen,  mengekalkan kecantikan kulit, dan kesihatan rawan
5)collagen ikan ditukarkan kepada peptida, sebagai sumber collagen yg kaya dan kesan penyerapan yang lebih baik


BB Plus Collagen ni dihasilkan dari 5000mg kolagen ikan terhidrolisis.. ditambah pulak dengan ekstrak biji anggur dan Vitamin C.. Tau tak, collagen cuma boleh diserap dengan baik dengan kehadiran vitamin C. So, sebab tu la BB Plus Collagen ni ditambah vitamin C, supaya lebih cepat diserap oleh badan kite. Kalau kite beli collagen asli yang kene rebus, tapis, then minum tu, kalau mase tu badan kite takde Vitamin C yang mencukupi pon, tak dapat serap secukupnya jugak collagen kite makan tu. So, jadi tak efektif la.

KENAPA COLLAGEN IKAN?

- mempunyai struktur collagen yang mirip dengan collagen manusia
- kaya dengan asid amino Prolin and Glisin
- molekul kecil, mudah diserap dalam bentuk peptida
- ikan laut dalam mempunyai rantaian collagen yang kuat!



Kulit wajah cerah berseri...yess
kulit lebih anjal dan tegang...yess
kulit lebih halus dan gebu...yess
kulit lebih lembab...yess
kulit lebih licin serta kurang garis halus dan kedutan...yess
kulit lebih cepat sembuh dan pulih...yess (baik untuk ibu lepas bersalin)
Kulit kurang kesan kerosakan akibat matahari...yess

Ciri-ciri BBplus:
************
√ ianya bukannya ubat, tapi ia makanan tambahan tambahan, 100% herba, tiada kesan sampingan
√ Ada kelulusan KKM, Dijamin selamat
√ HALAL, ada sijil halal JAKIM
√ perubahan dapat dirasai seawal 3 hari penggunaannya, ada pengguna dah rasai perubahan dalam masa 24 jam

Dos apakah yang efektif?
Hanya 1 paket (5g) setiap hari untuk memiliki kulit muda yang cantik dan mulus. Proses hidrolisis menghasilkan peptida (3,000 saiz Dalton) yang sedia diserap.

Bagaimanakah dengan aksi perlindungan antioksida tambahan?
Jus blackcurrant mengandungi anthocyanin untuk melindungi kulit muka dan badan daripada sinaran UV dan radikal bebas. Ekstrak biji anggur dengan OPC (oligomeric proanthocyanidins) mengurangkan ketidakselesaan kulit serta menggalakkan penyembuhan kulit. Vitamin C dan roselle menguatkan rantaian kolagen, melindungi kolagen di dalam dermis kulit dan menggalakkan proses sintesis

Bagaimanakah BB Plus dapat meningkatkan kualiti kulit?
Serat epal dan inulin (serat diet) menggalakkan pencerahan kulit melalui proses detoksifikasi.

Bagaimanakah BB Plus dapat membantu mengurangkan ketidakselesaan penyakit sendi?
Peptida kolagen ikan adalah sumber Kolagen Jenis 2 yang baik dan merupakan komponen utama dalam rawan untuk membantu mencegah keradangan yang disebabkan oleh rheumatism and osteoarthritis.
BB Plus mengandungi peptida kolagen yang tinggi untuk mengganti dan membina semula rantaian kolagen yang diperlukan untuk menjadikan kulit anjal, lembab, tegang dan gebu menawan. Rasa enak campuran ekstrak blackcurrant 100% dan jus roselle berkualiti tinggi serta kolagen ikan yang tidak berbau.

 Ibu mengandung boleh ke amalkan kolagen BBPlus ni?
BOLEH.. Collagen juga bagus untuk perkembangan tulang bayi. Semoge baby yang keluar nanti, sihat, comel, kulit cantik sampai la die besar.. nak-nak pulak, mase lepas bersalin, ibunye teruskan makan collagen semasa tempoh menyusukan baby.. Baby pon dapat khasiat collagen tu.

Lagi satu, Collagen juga elok untuk kesihatan lelaki. Pengambilan Collagen hari-hari membantu memekatkan air mani.. penting tu, untuk mendapatkan zuriat..
Oh, BB Plus Collagen ini boleh diambil ketika period juga. So, hari2 pon boleh minum, tak de masalah. Seeloknya minum selama 2 bulan berturut2 setiap hari, lepas tu boleh la minum selang sehari.  Tapi kalau nak maintain minum tiap2 hari lagi la bagus kan coz keadaan kulit dan sel collagen yang perlu dirawat oleh setiap orang adalah berlainan. maybe ada orang yang perlukan lebih masa utk membina semua collagen yang hilang tu. especially yang lebih berusia atau yang kulit sangat kering.

TESTIMONI BBPLUS COLLAGEN

Kulit kaki dah tak merekah.. Yeay!!

kulit semakin cerah

lebih awet muda dan glowing

membantu menambahkan energy

Bbplus Collagen boleh diambil sebelum tido.. cuma perlu tuang 1 sachet kedalam cawan berisi air 150ml.kacau dan minum sahaja. Pengambilan kolagen menggunakan air suam atau air panas adalah tidak dibenarkan. Macam Miera sendiri, amalkan pengambilan kolagen ni 2x sehari, pd waktu pagi dan sebelum tido untuk kesan yang lebih cepat. hihi

Breakfast with BBPlus collagen
Tak nyesal beli. Rase die sedap, Macam Ribena gitu. So takde lah seksa nak minum kan. hihi

You May Also Like

0 comments