GST

by - Thursday, April 02, 2015

Nak taknak, kita Malaysians will face this! Even we are ready or not, mentally or financially but this GST dah pun bermula April ni..  Most of harga di bumi Malaysia ni akan naik.. Tapi gaji tak naik-naik juga.. Memang kita ni agak ditekan jugalah.. Tapi ape yang kita buat to prepare for this?

Marah atau complain memang takkan jadi apa-apa.. Keadaan financial tetap sama.. Kalau nak marah, nak complain semua tu mmg boleh.. Tp kena beringat jugak.. Suara besar rakyat bukan nya mcm ni..mengadu semua.. Tapi masa pilihan raya nanti. Dan nak tunggu masa pilihan raya, lama lagi.. sanggup ke?
So nak taknak kite kene cari duit lebihlah.. Nak cari duit lebih kene berniagalah..
Banyak perniagaan kat luar sana, ade yang untung besar or ade yang untung kecil, ade pulangan cepat and ade yang lambat.. I have nothing to offer if u want to find for a perfect one.. Tapi kalau nak income stable  monthly tu ada lah.. At least boleh buat tambah-tambah sikit beli barang dapur ke, susu anak or pampers. kan.. 

You May Also Like

0 comments