Alfalfa untuk Kurus


Ramai wanita ingin mendapatkan bentuk badan yang menarik. Kita semua tahu betapa pentingnya pemakanan yang seimbang, malangnya ramai antara kita disebabkan sibuk tidak dapat menjaga makan dengan betul. Lambakan toksin adalah salah satu faktor gemuk dan punca sukar untuk menurunkan berat badan. 
Alfalfa pula dikenali pula sebagai Raja segala sayur, dimana satu sudu teh alfalfa dikatakan sama seperti memakan SATU KILOGRAM sayur. 


Kelebihan dan manfaat Alfalfa.
1. Alfalfa bermanfaat menyingkirkan kemak dan kolesterol darah dengan menghilangkan kolesterol jahat dari tubuh.Kajian klinikal telah membuktikan penggunaan jangka panjang Alfalfa Complex akan menghapuskan lemak, mengurangkan kolesterol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi. Selain itu, tanaman ini mampu mencegah pembentukan plak di dinding arteri sehingga mengurangi kemungkinan penyakit jantung dan stroke.
2. Alfalfa mampu menurunkan kadar gula darah. Herbal ini sering direkomendkan untuk pesakit diabetes, terutama bagi mereka yang tidak merespon insulin.
3. Sifat diuretik dari alfalfa efektif menghilangkan retensi air dalam tubuh sehingga mencegah edema.
4. Tanaman ini juga berguna mengurangi gejala menopause karena sebagian zat dalam alfalfa bertindak seperti estrogen.
5. Alfalfa juga efektif mengobati asma dan masalah pernapasan lainnya.
6. Tanaman ini bisa digunakan untuk mengobati gangguan pencernaan dan untuk detoksifikasi. Alfalfa dipercaya pula efektif mengurangi kekakuan sendi dan nyeri otot.
7. membantu tubuh menyingkirkan toksin dan ia merupakan makanan yang sangat beralkali yang
boleh mengembalikan pH normal badan.
8. Mencuci darah, hati dan kolon dan mencegah sel-sel kanser merebak.
 Menyingkirkan lemak dan kolesterol. 


Kebanyakkan Alfalfa yang dijual di pasaran semua dalam bentuk tablet.. Tapi, sekarang tak susah untuk amalkan pengambilan alfalfa ni.. Sebab dah ada yang dalam bentuk concentrated. Senang je. Cuma bancuh dengan air masak, dan boleh diminum sepanjang hari untuk mmbersihkan toxin dari dalam badan..


Keistimewaan Alfalfa
Menyahtoksid
Bahan beracun dan toksid berlegar di sekeliling kita. Badan kita juga mengeluarkan sisa metabolisme yang perlu dineutralkan dan dinyahtoksid setiap hari. Alfalfa membantu mengeluarkan sisa bahan beracun dan tercemar daripada badan.

Menggalakkan sistem penghadaman yang baik
Alfalfa mengandungi sejenis enzim pencernaan yang dipanggil betaine yang membantu menggalakkan proses pencernaan yang baik.

Mengalkalikan badan

Tubuh badan berasid adalah umpama magnet yang menarik penyakit. Alfalfa membantu  meneutralkan keasidan badan di samping sifat alkali semulajadinya untuk mencegah atau membantu mengurangkan masalah kesihatan.

Menghilangkan bau nafas
Alfalfa mengandungi khasiat yang boleh mencegah masalah nafas dan badan berbau yang diakibatkan oleh masalah penghadaman. Seterusnya, ia membantu meningkatkan fungsi imuniti badan.

Mengurangkan haba badan yang berlebihan
Sesetengah makanan menyebabkan badan berasa panas. Salah satu kegunaan Alfalfa yang paling popular adalah untuk mengurangkan masalah panas badan.

Menambahkan darah dan menyampaikan lebih banyak oksigen penting
Klorofil iaitu pigmen hijau yang terdapat dalam alfalfa adalah hampir sama dengan hemoglobin, pigmen merah dalam sel darah merah yang berfungsi membawa oksigen ke seluruh badan. Khasiat klorofil dalam alfalfa boleh meningkatkan bilangan sel-sel darah merah di dalam badan dan seterusnya  meningkatkan keupayaan membawa oksigen yang diperlukan oleh sistem badan.



Sebab, saya dah try Alfalfa ni and memang Alfalfa ni TERBAIK! sebab saya tak suka makan ubat-ubat pil mcm tu.. Tapi minum BV alfalfa, mudah.. bancuh dan minum. Sebelum try Biovelocity Alfalfa Concentrated nih, saya risau jugak kalau rasa Alfalfa ni pahit and tak sedap..But, AMAZINGLY! masa my first time try Alfalfa ni, memang langsung takde bau and Alfalfa ni TASTELESS! Means rasa dia macam plain water yang kita minum hari-hari tu..seriously no kidding! 

Apa beza alfalfa di pasaran dengan Bio Velocity Alfalfa Concentrated?
Bio Velocity Alfalfa adalah unik dan satu-satunya produk alfalfa yang mempunyai "Tenaga Bio
Velocity"

"Tenaga Bio Velocity" adalah tenaga tulen matahari.
Pengambilan Bio Velocity Alfalfa bukan saja untuk supplement tambahan harian. Tapi juga membantu meningkatkan tahap tenaga, memperbaiki aura tubuh badan, anti-radiasi dan anti-stress. Molekul Bio Velocity Alfalfa juga lebih kecil berbanding alfalfa jenama yang lain. Molekul yang kecil menjadikan peratusserapan mineral oleh badan lebih tinggi. Bau Bio Velocity Alfalfa juga lebih enak berbanding yang lain. 
dan sebenarnya, Alfalfa adalah salah satu alternatif yang boleh dibuat DETOX WATER.!!


Siapa sesuai minum?
- dewasa (1 sudu, 3 kali sehari)
- kanak-kanak (sedikit saja, dicampur dalam susu atau jus buah-buahan)
- tidak sesuai untuk pesakit SLE


Harga Bio Velocity Alfalfa:
1 botol RM84 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...