Wadihana Islamic Steakhouse, Shah Alam

Assalammualaikum.. Hye Peeps..

So kali ni tiba-tiba nak jadi macam Kak Maghia, nak buat entry pasal jalan-jalan cari makan..hehehe
"Good idea Miera.. Good idea.!!"
Mekasih..
Well ni nak share pengalaman makan dinner di Wadihana Steak House, Shah Alam yg located dekat Seksyen 7 belakang Jakel tu. I bukan lah org yg minat nak makan western ni..sebab jenis lidah suka makan masakan melayu je. Hehehe.. So,  hari tu sebenarnya, saje nak try dgn officemate mkn western kn. . sebab konon-konon taknak rasa lapar bila dah balik dari makan. Hehehe..


Buku menu pun, sempat jugak nak snap ye. Hihi. So.. ini adalah menu yang kami makan.

This air named as WISH Lemonade. Mula-mula memang ingat Lemonade.. tp tiba-tiba bawah air tu ada asam boi.. hehe. So rasa nya mmg segar sgt. Masam-masam manis gitu.
Price : RM 6.90




This one named as Seafood Chowdran..mmg sedap. Sbb kuah nye pekat dan ada banyak isi seafood. So makan sama-sama dengan roti boulla yang disediakan.
Price : RM 13.90


Spaghetti Marinara
hehe.. no komen sebab I tak makan ini. Tapi my fren cakap sedap and dia bg 3 out of 4. Means..sedap la tu kan. Hehe
Price : RM 28.90

Untuk penggemar steak, uoll kena pilih jugak bahagian apa yang uoll nak makan ye. Hahaha.. sebenarnya.. I bukan la penggemar steak, tapi bila nampak ni, rasa macam wow pulak. Cakap kat kawan
"Eh, kena pilih bahagian ye? so, mana lagi sedap.?"

sebab tak reti, so I end up dengan memilih 
Grilled Lamb Chop. 
Not bad... cuma.. quite liat.. So, agak sakit gigi. hahaha... Tapi ok je..
Price : RM 34.50


And last but not least untuk main course kami... hehehe.. ni namanya nafsu ular sawa. So dalam kuali ni namanya COMBO AVANZA.!! yes.. its combo sebab semua ada dalam ni.. Act boleh makan untuk 3/4 orang. Atas ‘pan’ tu ada mix semua menu – grilled chicken breast, salmon, lamb shoulder, beef sirloin, telur mata,chicken sausages, dory fish fillet, udang harimau dan juga ‘pilaf rice’. Semua ini untuk RM39.90, memang puas hati. Sauce pulak dia bagi lemon butter sauce. So, ini I highly recommended!

And lastly, the desert.Strawberry Panna Cotta. Tak terlalu manis..So, mmg my taste la.. Tak muak.
Price : RM 7.90

Oke.. sesi makan selesai. So, untuk kesemua menu + food concept + hiasan restoran + layanan.. I boleh bagi 9.5 out of 10.. hehe sbb I puas hati.. Uolls pulak mcm mana?
  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...