Wanita wajib ada...

If you follow my facebook, ah even just following this blog alone, by now you would know my disgusting eating habit. By ‘disgusting’ I don’t mean literally like eating monkey’s brain with a straw geli tu. It simply means I eat lunch and then I take my afternoon nap, wake up hungry and go out to find Nasi Ayam to keep me happy while eagerly waiting for dinner time to arrive and eat supper before i go to bed.hehe.. At this age, it would be ridiculous for me not to think about my figure just because I have low metabolism rate (the rate of a 25 years old to be exact. hehe). But how do I monitor my body stats?

Personally I think semua anak gadis wajib ada this key piece in their wardrobe. I call em 'Figure Watcher'. What the hell is a Figure Watcher you asked?! *nada Smartshop* Let me tell you more!


Figure Watcher is sort of like a weight watcher aka timbang berat atau nama kasar, timbang kati. Tapi weight watcher adalah alat sukatan yang boring dan ia menimbang berat. Manakala Figure Watcher adalah sukatan bagi menjaga bentuk badan anda! Ecewah taknak lose the nada Smartshop lagi tuh.!
Figure Watcher saya adalah sehelai seluar. Ya, Girdle a.k.a pants yang pendek gila ketat tahap boleh bawa swimming dan goda husband tu. Pants ini memang fitting jadi bila dipakai punggung tampak bulat. Jadi setiap kali acah-acah nak makan banyak, selang beberapa hari tu mesti akan try sarung balik sebab mula risau, lemak dah terbonjol ke belum. Ketat ke tak. Hehehe. 


Tapi ini dulu tau, sebelum I dapat tau yang,  eh memang setiap wanita wajib ada ini dalam almari mereka, which is Korset. hehehe 


Figure Watcher saya adalah sehelai long girdle Premium Beautiful. Ya, long girdle korset je. Long Girdle ni memang akan menampakkan punggung yang cantik dan pejal bila pakai. Hahaha, well it is actually a part of Premium Beautiful Corset. Memang saya akan pakai korset ni, ops maaf..long girdle ni setiap hari dan setiap masa sebab memang impian nak cantikkan badan dan ada sexy body curve la camtu kan. Dan, memang long girdle Premium Beautiful ni super duper best sebab dia memang boleh memeri a.k.a merenggang 360 darjah. Tapi kalau setiap kali pakai tiba-tiba nak sarung balik tak muat tu nak cakap apa? Cakap jela, mmg punggung dah besar lah tu. hahaha.. 
Kiranya, aim Figure Watcher adalah untuk keep your anak dara body till you're married ler. Ini belum kahwin dah gedang, nanti ada anak, howwww? Tapi besar secara genetik itu lain dengan besar sebab suka 

. makan..malas exercise yer para pembaca. Jangan nak terasa tak bertempat.

Tapi solutionnye, yang paling bagus ialah pakai KORSET jugak ye. Kalau tak, takdenya orang dulu pun pakai korset jugakkan dari zaman anak dara, Sebab nak jaga bentuk badan tu. Figure Watcher could be anything from a sexy corset piece. to a sexy miniskirt. Ia kena sexy, sebab ia wajib excite kita untuk pakai dan check body stats

Lemme summarize for you, the guideline to make a piece your own Figure Watcher:

1. Sexy and exciting.

2. Fitting (at your desired measurement)

.
3. Must be designed according to woman body shape.


extra point lagi

4. Ada untuk kesihatan.

“Once you’ve made the investment in corsets, it’s important to show them off to their best advantage.”


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...