Shanghai Trip - day 2

Assalamualaikum :)

So..nak teruskan perjuangan mengupdate Shanghai Trip hari kedua pulak.. Kepada yang nak baca Shanghai Trip yang pertama boleh ke SINI

Hari Rangers semua berwarna KUNING je.. comel..comel. So hari kedua ni, kami semua mmg buat aktiviti Shopping je.. masa ni la macam-macam nak beli. Jadi.. Ni la masanya..



 tengoklah Shanghai di waktu pagi.. So cantik..

Sang Jejaka

Sang gadis


Wajib lah isi perut dulu sebelum berjalan kan




jalan time...lalala



So firstly wajib singgah tempat sutera dihasilkan.. nama pun China kan.mmg Femes bab sutera ni




masa ni dorang tengah tunjukan macam mana cara nak tarik benang sutera tu..Sangat lembut.


jalan di pasar.. hehe.. manyak cantik dan murah

dan aktiviti malam pulak.. 
GALA NIGHT DINNER
hehe..untung siapa yang sambut birthday masa ni..sebab company kebetulan raikan birthday qualifier di sana.. Shanghai ye. hehe..mmg tak dapat nak lupakan la pengalaman tu kan.












and the food. Hahaha..ni jela yg sempat dapat gambar nye..huhu



Bye..muahh**


Shanghai Trip - day 1


Finally... ngeh..ngeh..ngeh..
Shanghai Trip - update**

So, untuk hari pertama kami disini, semua dah diwajibkan untuk pakai baju Merah.. hehe..yela, semangat ni, Chinese People kan anggap merah ni ong..so nak jugak merasa aura tu ha..




dan semangat dan keterujaan bergambar dah bermula di KLIA.. hehehe


mmg makanan ringan menjadi kewajipan..risau kempunan la kononnye. wassalam

So flight berlepas dari KLIA ke Shanghai pd jam 1.40 pg 
(23 sept 2014) dan 
tiba di Shanghai Hongqiao Intrernational Airport pd jam 
7.15 pg (23 sept 2014)..

Lebih kurang 6 jam perjalanan dri KL ke 
Shanghai.

Sampai je kat Shanghai, TLC Shanghai Qualifier terus dibawa ke ORIENTAL PEARL TV TOWER. Nak cakap.... GAYAT..!! glass ye lantainye... dahla tinggi. sabar ye qualifier semua..



Next...berjalan sambil SELFIE.... and awak... Shanghai sgt sgt cantik dan besar..mcm bandar New York kan..





tumpang jap.. Eh kenapa dia tutup mata bila awak berdua dekat? hehehe

before check in hotel,,nak share moment paling best,
cruisen time...wahhhhh..awesome sgt kan.. and ini rupanya kejutan yang pertama Qualifier semua dapat.. naik Cruise.. and its FREE..!! 

cruise ride di Huangpu River..cantik sgt view bandar 
Shanghai pd waktu malam..

 Ops ini lah Oriental Pearl TV tower pada waktu malam.. Unik kan bangunan nye..and, bila naik cruise malam-malam baru nampak bandar Shanghai yang super besar dan unik dan moden dan futuristik dan..................

hye diwaktu malam





Dah puas keliling Shanghai dengan Cruise, masa untuk rehatkan minda dan makan..makan..

Dan ini adalah surprise yang kedua.. Tadaaa..
Bermalam di 
Hotel Radisson Blu Hotel Shanghai..hotel 5 star bukan calang2..hehehe
Company dah janji kan 5 star treatment trip and they make it... nak tgk mcm mana 5 star tu?? jom layan gambar lg...




ehem..5 star.. 



makan time...








Fuhh...setel 1st Day di Shanghai...lalala. Next update.!!

Private Event - Dear Azelea


Assalamualaikum..tak jawab dosa, jawab sayang.. hehe tiba-tiba nak guna tagline Maria Elena..

Jadi.. saya nak cerita mengenai Private Event yang diadakan pada hari Sabtu lalu, 20.09.2014.. Event ni diadakan untuk pemberi penghargaan kepada usahawan yang telah berjaya mendapatkan Anugerah Tabung Kereta dan meraikan usahawan TLC yang nak pergi ke Shanghai.. 

So basically, event ni diadakan di Dear Azalea Cafe, Petaling Jaya.. Sebenarnya ni pertama kali I join event macam ni. Yela, baru first time join this biz dengan TLC kn.. So mmg tak sangka.. Ok, mcm korporat yang bersantai petang-petang tu lepas main Golf.. Ha gitu lah.  



Dear Azalea Cafe closed for our private party event!
weeeehoooo!!!!!




Dah namanya pun Private Event, so ofkos la tertutup je kan.

So first of all, nak ucapkan tahniah kepada TLC Car Fund Achievers.. Wahh.. tgk muka masing-masing.. bahagia bila di annouce sebagai Penerima anugerah ni masa Diamond Night haritu.. 

Congrats all..
Tau tak..sempena untuk meraikan kejayaan masing-masing mendapat Tabung Kereta daripada company, TLC hadiahkan mereka MacBook Air setiap seorang and I was like.. Ok, tergamam.. 


Harga 1 MacBook Air tu... !! Mmg best la hadiah ni.. Dahla uols dapat tabung kereta.. Dapat gift yang RM4,000 lagi. Ohh.!! melopong la I. 

Sekarang..kita mulakan dengan The Menu's.. Ehm..ehm.. membangkitkan selera kan.


Decorations. Cute dan santai sangat. Ok.. dah mula jatuh hati dengan Event macam ni.


The foods.






Oh..ada lagi.. banyak.. (rujuk senarai menu diatas).. Tapi sebab I terlalu happy jumpa makanan, maka gambar yang ada hanyalah dari ehsan mentor.. hehe.. Alasan tak sempat amik gambar.

And here we go.. Hye people.









Masanya telah tiba.. Penyampaian hadiah bersama out Top Mentor.


MacBook Air untuk Penerima Anugerah Tabung Kereta. 

Dan.. anugerah untuk mereka yang berjaya ke Shanghai Trip..

CONGRATULATIONS SEMUA! You all memang hebat! Fuh~~ Siap boleh dapat Apple Macbook Air free for all the car fund achievers. Again, tahniah!

Alhamdulillah, syukur…:) Our top mentor dapat bersama-sama dengan Top Leaders Circle untuk menyampaikan hadiah kepada semua qualifiers yang berjaya.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...