Wadihana Islamic Steakhouse, Shah Alam

Assalammualaikum.. Hye Peeps..

So kali ni tiba-tiba nak jadi macam Kak Maghia, nak buat entry pasal jalan-jalan cari makan..hehehe
"Good idea Miera.. Good idea.!!"
Mekasih..
Well ni nak share pengalaman makan dinner di Wadihana Steak House, Shah Alam yg located dekat Seksyen 7 belakang Jakel tu. I bukan lah org yg minat nak makan western ni..sebab jenis lidah suka makan masakan melayu je. Hehehe.. So,  hari tu sebenarnya, saje nak try dgn officemate mkn western kn. . sebab konon-konon taknak rasa lapar bila dah balik dari makan. Hehehe..


Buku menu pun, sempat jugak nak snap ye. Hihi. So.. ini adalah menu yang kami makan.

This air named as WISH Lemonade. Mula-mula memang ingat Lemonade.. tp tiba-tiba bawah air tu ada asam boi.. hehe. So rasa nya mmg segar sgt. Masam-masam manis gitu.
Price : RM 6.90




This one named as Seafood Chowdran..mmg sedap. Sbb kuah nye pekat dan ada banyak isi seafood. So makan sama-sama dengan roti boulla yang disediakan.
Price : RM 13.90


Spaghetti Marinara
hehe.. no komen sebab I tak makan ini. Tapi my fren cakap sedap and dia bg 3 out of 4. Means..sedap la tu kan. Hehe
Price : RM 28.90

Untuk penggemar steak, uoll kena pilih jugak bahagian apa yang uoll nak makan ye. Hahaha.. sebenarnya.. I bukan la penggemar steak, tapi bila nampak ni, rasa macam wow pulak. Cakap kat kawan
"Eh, kena pilih bahagian ye? so, mana lagi sedap.?"

sebab tak reti, so I end up dengan memilih 
Grilled Lamb Chop. 
Not bad... cuma.. quite liat.. So, agak sakit gigi. hahaha... Tapi ok je..
Price : RM 34.50


And last but not least untuk main course kami... hehehe.. ni namanya nafsu ular sawa. So dalam kuali ni namanya COMBO AVANZA.!! yes.. its combo sebab semua ada dalam ni.. Act boleh makan untuk 3/4 orang. Atas ‘pan’ tu ada mix semua menu – grilled chicken breast, salmon, lamb shoulder, beef sirloin, telur mata,chicken sausages, dory fish fillet, udang harimau dan juga ‘pilaf rice’. Semua ini untuk RM39.90, memang puas hati. Sauce pulak dia bagi lemon butter sauce. So, ini I highly recommended!

And lastly, the desert.Strawberry Panna Cotta. Tak terlalu manis..So, mmg my taste la.. Tak muak.
Price : RM 7.90

Oke.. sesi makan selesai. So, untuk kesemua menu + food concept + hiasan restoran + layanan.. I boleh bagi 9.5 out of 10.. hehe sbb I puas hati.. Uolls pulak mcm mana?
  

Wanita wajib ada...

If you follow my facebook, ah even just following this blog alone, by now you would know my disgusting eating habit. By ‘disgusting’ I don’t mean literally like eating monkey’s brain with a straw geli tu. It simply means I eat lunch and then I take my afternoon nap, wake up hungry and go out to find Nasi Ayam to keep me happy while eagerly waiting for dinner time to arrive and eat supper before i go to bed.hehe.. At this age, it would be ridiculous for me not to think about my figure just because I have low metabolism rate (the rate of a 25 years old to be exact. hehe). But how do I monitor my body stats?

Personally I think semua anak gadis wajib ada this key piece in their wardrobe. I call em 'Figure Watcher'. What the hell is a Figure Watcher you asked?! *nada Smartshop* Let me tell you more!


Figure Watcher is sort of like a weight watcher aka timbang berat atau nama kasar, timbang kati. Tapi weight watcher adalah alat sukatan yang boring dan ia menimbang berat. Manakala Figure Watcher adalah sukatan bagi menjaga bentuk badan anda! Ecewah taknak lose the nada Smartshop lagi tuh.!
Figure Watcher saya adalah sehelai seluar. Ya, Girdle a.k.a pants yang pendek gila ketat tahap boleh bawa swimming dan goda husband tu. Pants ini memang fitting jadi bila dipakai punggung tampak bulat. Jadi setiap kali acah-acah nak makan banyak, selang beberapa hari tu mesti akan try sarung balik sebab mula risau, lemak dah terbonjol ke belum. Ketat ke tak. Hehehe. 


Tapi ini dulu tau, sebelum I dapat tau yang,  eh memang setiap wanita wajib ada ini dalam almari mereka, which is Korset. hehehe 


Figure Watcher saya adalah sehelai long girdle Premium Beautiful. Ya, long girdle korset je. Long Girdle ni memang akan menampakkan punggung yang cantik dan pejal bila pakai. Hahaha, well it is actually a part of Premium Beautiful Corset. Memang saya akan pakai korset ni, ops maaf..long girdle ni setiap hari dan setiap masa sebab memang impian nak cantikkan badan dan ada sexy body curve la camtu kan. Dan, memang long girdle Premium Beautiful ni super duper best sebab dia memang boleh memeri a.k.a merenggang 360 darjah. Tapi kalau setiap kali pakai tiba-tiba nak sarung balik tak muat tu nak cakap apa? Cakap jela, mmg punggung dah besar lah tu. hahaha.. 
Kiranya, aim Figure Watcher adalah untuk keep your anak dara body till you're married ler. Ini belum kahwin dah gedang, nanti ada anak, howwww? Tapi besar secara genetik itu lain dengan besar sebab suka 

. makan..malas exercise yer para pembaca. Jangan nak terasa tak bertempat.

Tapi solutionnye, yang paling bagus ialah pakai KORSET jugak ye. Kalau tak, takdenya orang dulu pun pakai korset jugakkan dari zaman anak dara, Sebab nak jaga bentuk badan tu. Figure Watcher could be anything from a sexy corset piece. to a sexy miniskirt. Ia kena sexy, sebab ia wajib excite kita untuk pakai dan check body stats

Lemme summarize for you, the guideline to make a piece your own Figure Watcher:

1. Sexy and exciting.

2. Fitting (at your desired measurement)

.
3. Must be designed according to woman body shape.


extra point lagi

4. Ada untuk kesihatan.

“Once you’ve made the investment in corsets, it’s important to show them off to their best advantage.”


Shanghai Trip - day 2

Assalamualaikum :)

So..nak teruskan perjuangan mengupdate Shanghai Trip hari kedua pulak.. Kepada yang nak baca Shanghai Trip yang pertama boleh ke SINI

Hari Rangers semua berwarna KUNING je.. comel..comel. So hari kedua ni, kami semua mmg buat aktiviti Shopping je.. masa ni la macam-macam nak beli. Jadi.. Ni la masanya..



 tengoklah Shanghai di waktu pagi.. So cantik..

Sang Jejaka

Sang gadis


Wajib lah isi perut dulu sebelum berjalan kan




jalan time...lalala



So firstly wajib singgah tempat sutera dihasilkan.. nama pun China kan.mmg Femes bab sutera ni




masa ni dorang tengah tunjukan macam mana cara nak tarik benang sutera tu..Sangat lembut.


jalan di pasar.. hehe.. manyak cantik dan murah

dan aktiviti malam pulak.. 
GALA NIGHT DINNER
hehe..untung siapa yang sambut birthday masa ni..sebab company kebetulan raikan birthday qualifier di sana.. Shanghai ye. hehe..mmg tak dapat nak lupakan la pengalaman tu kan.












and the food. Hahaha..ni jela yg sempat dapat gambar nye..huhu



Bye..muahh**


Shanghai Trip - day 1


Finally... ngeh..ngeh..ngeh..
Shanghai Trip - update**

So, untuk hari pertama kami disini, semua dah diwajibkan untuk pakai baju Merah.. hehe..yela, semangat ni, Chinese People kan anggap merah ni ong..so nak jugak merasa aura tu ha..




dan semangat dan keterujaan bergambar dah bermula di KLIA.. hehehe


mmg makanan ringan menjadi kewajipan..risau kempunan la kononnye. wassalam

So flight berlepas dari KLIA ke Shanghai pd jam 1.40 pg 
(23 sept 2014) dan 
tiba di Shanghai Hongqiao Intrernational Airport pd jam 
7.15 pg (23 sept 2014)..

Lebih kurang 6 jam perjalanan dri KL ke 
Shanghai.

Sampai je kat Shanghai, TLC Shanghai Qualifier terus dibawa ke ORIENTAL PEARL TV TOWER. Nak cakap.... GAYAT..!! glass ye lantainye... dahla tinggi. sabar ye qualifier semua..



Next...berjalan sambil SELFIE.... and awak... Shanghai sgt sgt cantik dan besar..mcm bandar New York kan..





tumpang jap.. Eh kenapa dia tutup mata bila awak berdua dekat? hehehe

before check in hotel,,nak share moment paling best,
cruisen time...wahhhhh..awesome sgt kan.. and ini rupanya kejutan yang pertama Qualifier semua dapat.. naik Cruise.. and its FREE..!! 

cruise ride di Huangpu River..cantik sgt view bandar 
Shanghai pd waktu malam..

 Ops ini lah Oriental Pearl TV tower pada waktu malam.. Unik kan bangunan nye..and, bila naik cruise malam-malam baru nampak bandar Shanghai yang super besar dan unik dan moden dan futuristik dan..................

hye diwaktu malam





Dah puas keliling Shanghai dengan Cruise, masa untuk rehatkan minda dan makan..makan..

Dan ini adalah surprise yang kedua.. Tadaaa..
Bermalam di 
Hotel Radisson Blu Hotel Shanghai..hotel 5 star bukan calang2..hehehe
Company dah janji kan 5 star treatment trip and they make it... nak tgk mcm mana 5 star tu?? jom layan gambar lg...




ehem..5 star.. 



makan time...








Fuhh...setel 1st Day di Shanghai...lalala. Next update.!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...