Kepimpinan Mahasiswi Harapan UiTM



Hello! Hello! Hello! Kalau buleh tengok muka I sekawang, makin bersewi-sewi ye. Yela.. I mengaku yang I sekarang makin gemok, pipi pun makin tembam, badan makin debab sebab tu bersewi-sewi. Huh.! Dahla. Ini bukan fokus entry ni sebenarnya. 

Akhirnya, masa yang dinantikan telah tiba! 
*padahal takde sape tunggu pun. (ahh tak kira, nak jugak ada drum rolls)...dummmdummdumm.. 

Awak-awak semua.. I've been awarded as KEPIMPINAN MAHASISWI HARAPAN in UiTM seMalaysia.. ngeh3..(bila kata seMalaysia, maknanya seluruh UiTM kat Malaysia ni masuk pertandingan ni skali). 
Hari tu, masa tercalon kat UiTM Penang, daku kalah.. huhu.. Penat menangis seminggu. Alhamdulillah. rezeki Allah tu luas. Tak dapat kat Penang, dapat pulak kat UiTM seMalaysia. ngeh3 *clap your hand* 

tadaa...anugerah individu terbaik. *tepuktanganlagi*

Hye, congrats too my mantan president yang turut menang tempat pertama sebagai KEPIMPINAN MAHASISWA HARAPAN. Giler aghh! haha.. thanks too my pres sebab ajar I dalam kepimpinan sampai la I jadi macam ni.(cantik dan anggun) hehe..cantik baju kau. Huh, belanja aku makan.

Sumpah seronok weyh..! jumpa pulak kengkawan lama yang dulu study kat UiTMPP, now dah pindah ke UiTM Shah Alam. seronok jugak sebab my campus won so many award on that night. ngeh3. senyum lebor rektor kampus bila nama UiTMPP diumumkan. Alhamdulillah. Sejujurnya I pun sengih memanjang malam tu macam kera dapat bunga. Nasib baik kera takde, kalau tak dia ingat I ni makwe dia. Tskk T_T


Anyway, memandangkan penghargaan ni dibuat di Shah Alam, makanya, sebelum start cuti mid sem lagi I dah terus balik umah. Balik awal seminggu. Heh, ponteng kelas je keje aku. I rase kalau la I buat perangai macam ni sebelum dapat award ni, confirm dorang pikir 2,3 kali nak bagi ke tak. 

Ada jugak yang tnya, cmno eden buleh dopek award ni. Well, since I'm active in my co-curriculur (during holding a position as Exco JPSM), So kumpulkan la segala report-report program selama ni dan gambar-gambar dan buat dokumentari.hehe.. Maka itu menjadi bukti yang I adalah student yang aktif. Bukan senang nak carik semua tu balik..  Hasil titik peluh semua dan walaupun panas terik cekal diharungi telah menghasilkan kelopak berair melekat di bahagian bawah ketiak mencari semula dokumen lama, akhirnya berbaloi-baloi.

Special credit to my frens dan adik-adik dari junior SUKSIS dulu sebab sanggup selinap keluar macam pencuri dokumen lama I. Thanks jugak kepada Unit Aktiviti Pelajar, kawan-kawan JPSM yang banyak membantu masa kita sama-sama pegang jawatan dulu, tanpa sahabat semua, tidak berdirilah saya di atas pentas tu. Thanks jugak kepada semua yang menyokong perjuangan seni Kak Maghia. Tetiba.

DAHLA..DAHLA...DADA AYAM LAH..

Ok Miera. Lagi beberapa hari je tinggal untuk awak berjalan kaki ke dalam kampus yang seluas sekangkang kera ni *tarik nafas*. Fuh


The Big Bad Wolf



Assalammualaikum!


Its Big Bad Wolf FIRE SALE at Penang Times Square!!! Homaigawd.. the crowd is madness.
(ops, baru nak update. padahal ceghita basi bulan 3.hehehe)

Well, it’s like a grand sale at a shopping mall – since the products (books) are greatly discounted, the society perceives it as a necessity to spend. Tak sangka, rakyat Malaysia dah berubah menjadi rakyat yang suka membaca. Ngeh3.. bangga..bangga

Thanks to my lovely friends yang sudi membelanjakan baucar buku dia untuk buku-buku saya. Since the prices is lower as RM5 to RM8 for each novel, so this is what I got from this sales!


TADAAA!! rambang mata nak pilih. Akhirnya........

We'll see how long I can finish reading these books. haha.. tamak sgt. Anyway, I had fun coz I've got some books of Sophie Kinsella.Yay!!





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...