Ask for more!



Ye ye.. aku tau, ni tagline untuk Pepsi
tapi biar la aku nak guna untuk post ni kan.. Aaaaa

Aku dah 2 minggu balik dari Penang.
Oke, tamat dah semester 6.. pastu tinggal lagi 1 tahun untuk aku habiskan degree aku kat sini. Niat macam nak further study lagi ke Master.
2 tahun je pun.
Tapi aku ada tanggungjawab lain. Aku kan anak yang baik. heh :)

"Takpe Miera.. Master nanti sambung masa kerja k"

Cuti semester kali ni, dalam sebulan lebih je
So, lets get back to myself
ini adalah jadual hidup Miera budak mengada selama beberapa hari lepas exam
Baca weyh.. seronok giler. Org lain pun tak seronok macam ni. Blah :)



8.00 am : Zzzz
9.00 am : Zzzz
10.00 am : Zzzz
11.00 am : Zzz

Oke mari skip beberapa jam


2.00 pm : Tadaa!! bangun dahh :DD
3.00 pm : cool down and online
4.00 pm : kemas rumah dan bagi anak kucing makan (sian ko dapat tuan macam ni)
6.00 pm : help my mum kat dapur. Ish2.. pukul 6 baru nak tolong. Ehh sebab mak balik keje pun pukul 5.30. Takpe2.. masih lagi anak yang baik.
7.00 pm : having my breakfast+lunch+dinner. COMBO! 3 in 1. takpe lagi. kira diet n savingkan duit bapak.
8.00 pm : help my mum lagi kat dapur.. ketakketukketak
9.00 pm : Basuh baju dan ajar adik kesayangan membaca
10.00 pm : online
11.00 pm : online
12.00 am : korea time
1.00 am : korea lagi
2.00 am : online lagi
3.00 am : online lagi
4.00 am : tido!!

fell my boredness??
nak kerja, sebulan weyh.. orang pun tak nak bayar gaji

Jadi, marilah kita memanfaatkan nye dengan menyertai bengkel/kursus professional yang disediakan oleh Kementerian Pelajaran kita..
Yeayy!! *big clap..

Now, Aku tengah bertungkus berlemuih join bengkel AutoCAD kat UiTM Shah Alam
Apa yang best pasal kursus ini ialah:

Sijil AutoCAD Associated Certified (kalau ko lulus exam) yang mana uolls boleh guna untuk carik kerja and  softskills yang juga diajar untuk uoll lebih bersedia menghadapi job interview.

Wahh gitu..
Bayangkan untuk 1 kursus ni je, kalau join kat luar kena bayar dalam RM1,500++ seorang tapi, free sebab kerajaan yang bayar. hehehe~~
Iolls suka tau bab yang softskills tu. Ehek, sebab deyolls membantu Iolls belajar jadi macam professional woman. Ahakz..








Lulus wei!! 

So, sebagai seorang kawan yang baik, hohoho
ni ceq nak habaq mai kat hangpa semua.
Kalau hgpa nak tgk kat mana nak dapatkan kursus ni, this is the website
3p.prestariang

ok laa, wanna go get some rest.
Jangan lupa, cuti sem depan uolls pun join la kursus2 kat sini.

Its for ur future dudes!! 


goodluck kawan kawan (:
BYE!


6 comments:

  1. mak aih best giler jadual miera.. kalo kwn apply jadual tu kat umah abes kena maki je ngan parent. wakaka

    ReplyDelete
  2. Wow..untulaa..blajar auto cad free. Huhu.. kalau mish nak join jugak agak2 munasabah x ngn bidang mish skang? Erkkk.

    ReplyDelete
  3. Wow. Untung la blaja auto cad for free. Agak2 kalau mish nak join munasabah x ngan bidang mish skang?hahahaha

    ReplyDelete
  4. I quite like reading an article that can make men and women think.
    Also, thank you for allowing for me to comment!


    Here is my web-site; male enhancement pictures
    My webpage: male enhancement

    ReplyDelete
  5. Hi, monink..

    Minat nk beli blouse/peplum..
    promotion RM30 include postage..

    http://ohamgi.blogspot.com/

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...