Final Exam



Hell-oh!!

As my final exam is approaching lagi beberapa hari je lagi.. Oh my! counting the day.. 4 days of countdown to the exact date of my first paper. Eh silap. memandang kan aku taip entry ni petang, so ada lagi 3 HARI.! Seriously, bulan ini sangat penat dengan test dan asiment yang berderet.. Sebab tu nak tunjuk my Planner for this month kat uolls jugak. Tgk jela macam mana daku menghadapi hari2 dalam bulan ni.. Masa untuk diri sendiri dan dating pun dah takde. Ececeh, nak jugak kau letak pasal dating kan. 

Hello My June Planner. Pasni boleh ronyok2 buang dalam tong sampah jiran sebelah.


See.. everyday is full with test dan test. Bukan merungut, cuma meluah.. Eh sama kan?

Jadi, aku sedang berjuang sekarang. Berjuang untuk meng-off kan laptop dan mula menelaah pelajaran. Itu baru satu. Banyak lagi perjuangan aku ni. Tapi kalau nyatakan semua, macam menggembur2 kan pulak sedangkan aku paling perlukan perjuangan tido, tido dan game. Hamboi.

Ni jadual exam kali ni..  Like before, paper aku la yang habis paling awal. Hmmp.. jadual pun yang paling rapat. 


Ok xpe.

budak CIVIL ENGINEERING memang begitu. tak gitu??



Ai Ni by Kimberly Chen


Ni sume gara2 aku nak carik lagu untuk video mandarin aku.
Love this very much :)




Angan-angan telur ayam

OMG.. saya amat sukakan telur. Masa kecik, mak suka masakkan telur untuk saya sebab tu saya bulat macam telur. Oke tipu. Telur tak bulat. Telur bujur.

Pernah satu hari, masa harga telur naik. Masa tu zaman 90-an. Kegawatan ekonomi pada zaman Mahathir. Mak bagi cadangan nak meniaga telur kat pasar malam sebab mak cakap, semua org makan telur. Ada yang guna untuk masak, makan, buat kuih dan macam-macam lagi. Sungguh kreatif otak mak saya. Mungkin juga pengaruh makan telur. Sebab telur ada khasiat protien. Protien baik untuk badan dan otak.

Mak kata, "kalau mak nak jual telur, mak nak iya yang jaga. Jual kat pasar malam kt taman ni". At the end, angan2 ni tak jadi kenyataan. Kalau tak, orang akan panggil saya Miera Telur..

Oh! Please dong ma..



Edisi Khas Bumper Hari Jadian di IKEA

Walaupun menetap di Selangor sedari kecil, tetapi tidak pernah menjejakkan kaki di Ikea. Sebab lumrah alam mengatakan, aku tak kaya. Dekat Ikea, semua barang nampak macam mahal dan simple, tapi hakikatnya ianya berbaloi sebab sangat cantik dan ada makanan yang sedap.. Orang sakai macam aku ni, beli perabot cuma dikedai-kedai biasa je, tilam pulak dekat apek yang lalu bawak lori yang selalu hon dan jerit 'Tilam..tilam..Tilam lama tukar baru' tu... Oke, tipu setimpal. 

Jadi, disuatu cuti sekolah  yang indah, disebabkan hari jadian aku masih ramai yang perlu berhutang belanja, maka kawan tersayang belanja makan perabot di Ikea. Akhirnya doaku setiap malam untuk dikurniakan teman yang membawa aku makan di sini dimakbulkan.

apa dia akak? teruja extra ni
.
.
.
.




Got to queue up for food

makcik pembeli makanan. Aku kena paksa teman beli sebab semua orang cakap aku tak pernah beli lagi. So, dia jadi cikgu ajar beli macam mana. Cehh.. 


Finally,

Famous Swedish Meatball IKEA
cantik luar, cantik dalam cantik sikit perangai tu



this is the love


and my love is loving the love.

Kalau perasan, muka Kila aku letak sama pulak dalam gambar ni sebab Kila takde gambar pegang garfu macam yang lain. Kila je yang tak heran nak bergambar dengan garfu. Yang lain.. tak yah cakap lah. 

eh.. ada rupanya

kembang luar dalam

Aktiviti lepas makan.. SHOPPING.!!



I buy 3 mugs for my aunt. mereka? dah namanya pun perempuan. ECECEH..



Sayang, bila kita nak kahwin dan hias rumah kita dengan perabot IKEA macam ni,

tak puas-puas berangan masa shopping. Penat melayan.

lepas shopping, aktiviti makan sambil berdiri. Memang sah perut godang.
Teruk perangai anak dara. Tak reti nak bezakan mustard dengan cheese. Ku sangkakan itu ialah cheese. Damn, sungguh tak sedap. Letak banyak-banyak pulak tu.


Tapi berdua kiri kanan ni berselera,

Ehe.. tq sayang-sayang ku sekalian with a food days out.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...