Responsibility

by - Friday, November 23, 2012

Argghhhhh...long sigh. tarik nafas dalam-dalam.... 
dan lepaskan perlahan-lahan..

such a long and tired week for me.
minggu ni, sibuk tak terkata.
Sibuk melibatkan diri menguruskan program yang bermacam-macam.
Now dah masuk 1 badan bebas, dorang panggil thinkers.
Aku pulak memang bajet feeling2 thinkers la sgt kan..
bila cerita pasal badan bebas ni, maksudnya aku bukan under mana2 kelab. kami semua bergerak bebas. NGO la konon nyee.....
Tapi seronok, sebab aku ada bnyak peluang untuk belajar macam mana nak uruskan program dan cuba jadi multi tasking. 
Bila ada program kat tangan, cepat2 setelkan and cari platform serahkan pada mana2 persatuan dan kelab. ihik..
Cuma kadang2 geram jugak pada kelab yang tak nak kerjasama..

ah..persetankan lah. at least aku tolong untuk naikkan kelab UiTM. kan?? kan?

..pandang cermin, angkat dagu, angkat bahu.. 

Sedia maklum, aku baru je update keluar dr persatuan sebagai Exco Korporat dan Pengantarabangsaan.
So, rasa macam dah free la. 
Tapi..

Oh crap.. ayat tapi mmg tak sesuai.

Tiba-tiba, 
ohoi..dapat 1 lagi tanggungjawab baru. Ha, padan muka. 
Dah terbiasa aktif dalam kampus, sampai tak boleh nak duduk diam,
rindu dengan hidup kucar kacir dan tunggang langgang macam dulu.
Semua aku nak bantai buat. Peduli ape aku.
pastu, mula la. dh lepas jawatan,
cuba pulak konon-konon nak bizi.. ayat stereotype.

Fishy..

Alhamdulillah, 
dapat 1 lagi jawatan,
Presiden kelab ICTS

Sebelah kaki nak masuk kubu, sebelah lagi agak keberatan. Takpe, take your time please. Tapi sampai bila aku nak ragu-ragu.
Mintak pendapat semua sebelum amik tanggungjawab ni,
msj kawan lama, macam2 nasihat dapat..
Alhamdulillah semua menyokong.

..pandang lantai, malu...

So sekarang, cuba sedaya upaya hidupkan kelab ni,
Sasaran utama, nak mula buat aktiviti kelab berdasarkan akademik. dah penat la selama ni buat aktiviti dan program huha huha.
dah nak habis belajar pun,

doakan aku.

for me,

this is life. sometimes, life isn't just about enjoying it. sometimes, in our life we must do something that make a big changes to ourself.





You May Also Like

1 comments

  1. Ni baru bz sbg student..Dh keje lg bz smpi xde masa utk lepak..

    ReplyDelete