Student Engineering Selekeh

by - Friday, October 19, 2012


Assalammualaikum :)
Hye dudes and babes... oh, my blog too. Hye blog..
tajuk tu sesaje nak letak mcm tu. takde kena mengena dengan baru nak belajar alphabet. 

sjhdghszrvbnj.. ok sesaje je.

Once upon a time.. Okay, that's crap. Hate those words, cliche. Well, Life has been good in shape-recently. Alhamdulillah, all praise be to Allah. But, lately penyakit malas datang melawat lg. Bila nak mula study je, mula lah menyimpang tak tentu arah. Suka keluar kelas dan makan kat 'siswa walk'. pastu balik kelas, mula la ngantuk. Kadang-kadang nak ke kelas pun malas. Hehehe. Dan aku rasa aku dah menyimpang banyak dari jalan yang betul. Bahaya ni bahaya. 

Oh ye.. kali ni menulis untuk meluahkan sesuatu. One of my course mate, told me..........

 Ada budak from other course said that we, student engineering as a selekeh dan tak tau fesyen. ngeh3.. ha tu dia.. terasa aku. yela, aku mmg pegi kelas sempoi2 je. plg cantik aku rasa, aku pegi kelas pakai baju kurung. hehe.. cantik and sopan kan. takde plak terasa nak pakai heels dan mekap cam depa tu. Ye, aku tau kadang-kadang aku ibarat pelarian dalam dunia aku sendiri. Pergi kelas pun paling malas aku pakai selipar je. Pastu nampak pak guard, mulalah lari sebab takut kena saman. Takpe-takpe. aku dh mula sedar. Ok, biarkan mereka dengan labu-labunya. jangan la kata kami ni tak tau fesyen. Cuma, kalau nak bercantik-cantik ni, keluar kampus ok la kot. Dalam kampus ni, masih terkejar-kejar lagi ke kelas. Gelabah.

Lecturer aku pernah cakap .. Kalau kat luar, nampak perbezaan antara engineer dan arkitek. Engineer sangat sempoi. Kalau arkitek pulak, sangat kemas. Jangan samakan mereka. Kerja lain-lain dan sebenarnya aku masih tak faham, cantik dan fesyen macam mana mereka maksudkan. sebab aku rasa apa yang aku pakai sekarang, sesuai dengan umur aku.
Oh yela kan.. mgkin dia maksudkan orang lain. Apehal nak terasa. Relax sudah. 
(sebab dia tujukan kat student engineering, bukan org tertentu T_T)

hehe

Dan aku bangkang kenyataan ni. Hahaha.. sebab student Engineering hensem kot..

Hahaha... kelakar la awak



Budak medic dan farmasi lak org pandang macam nerd. Padahal tak pun. biasa je.

 Mungkin kita pandang dunia dari sudut yang berbeza. Jadi, jangan menghakimi mereka, jangan menghakimi aku. Kau, aku, mereka, kita. Tak kira bangsa, mahupun agama, sama sahaja tarafnya. Yang hanya menjadi perbezaan, hanya lah taraf di sisi Tuhan. Hanya Tuhan yang layak menghakimi, hanya Tuhan yang layak menghukumi. Bukan kau. Bukan aku. Ecewah..

Oh ya, good news aku terima sekarang.
Badan semakin sihat. Buat body scanning dengan coach sendiri.Tu kelebihan minum air putih banyak kan. After 2 weeks, ada la perubahan tu. Seronok wei.. hehe.. Everyday,I try to drink 6 Litre water per day. So far yang mampu cuma 4 Litre air je. So kay.. try lagi. Tak susah. Tipsnya, 500ml water each hour. Geli pulak aku merojakkan bahasa ni.

Last but not least,
I always remind myself, study is most important thing than others. 1 year left for me to struggle in my study. Finish my degree with first class.. or at least got CGPA more than 3.5, not easy. but i'll try. =)

Laugh, even when you feel too sick or too worn out or tired. 
Smile, even when you're trying not to cry and the tears are blurring your vision. 
Sing, even when people stare at you and tell you your voice is crappy. 
Trust, even when your heart begs you not to. 
Twirl, even when your mind makes no sense of what you see. 

Frolick, even when you are made fun of. Kiss, even when others are watching. Sleep, even when you're afraid of what the dreams might bring.
Run, even when it feels like you can't run any more.
And, always, remember, even when the memories pinch your heart. Because the pain of all your experience is what makes you the person you are now. And without your experience---you are an empty page, a blank notebook, a missing lyric. What makes you brave is your willingness to live through your terrible life and hold your head up high the next day. So don't live life in fear. Because you are stronger now, after all the crap has happened, than you ever were back before it started.”




Lovely huh! thanks syg. =)




You May Also Like

0 comments