A version of DIARY..

by - Tuesday, October 02, 2012

Assalammualaikum :) 

Have been going through a hectic schedule recently. Humongous, gigantic and  gargantuan apologies for the abandonment of this blog. A lot has been going on.. huhu.

BEBEBEBBEBEBEBBEBEBEBEBBEBEBEBBBBBBB....................................!!


Windu nak tekan tekan kibod yang dah usang dan behabok-habok x hengat dunia nih.haha.. Ni entry luahan perasaan kat blog sendiri tau. huhu.. lama tak update, tetiba je nak meluahkan bagai. Cehh.. *dush* melalut pulak.

******
Dear blog,
          Awak tau kan, selama ni kite pegang 1 amanah dari pelajar degree UiTMPP. Awak tau kan blog? ala.. kan kite penah buat luahan hati kat awak masa mula-mula kite dapat jawatan tu.. Ingat tak? 


---Tiba-tiba melodi Sebuah pertemuan UNIC fade masuk



"Menitis airmataku keharuan 

Kepada sebuah pertemuan 


Kehadiranmu mendamaikan 

Hati yang dahulu keresahan "



Blog,      

         Awak nak tau tak, semalam kami buat AGM.. Macam mana ea nak describe pasal ni.. hmm ok.. AGM is stand for Annual Grand Meeting. Ha, tu la. Untuk kali terakhir nya, kite uruskan program. huhu.. sebab semalam perletakan jawatan dan perlantikan baru berlaku.

Awak nak tau, kite rase sebak sgt masa perletakan jawatan tu berlaku. Tapi pada masa yang sama, kite happy sebab terlepas 1 tanggungjawab dalam diri. Kite sebak sebab dalam organisasi ni , banyak suka duka yang kite alami. Kite belajar macam-macam. Uruskan program. Buat program. Seronok!! tapi kite cuma ada 2 pilihan je. Kalau ikutkan hati memang nak sambung lagi jawatan ni, tapi tu ikut hati, kalau ikut jantung, tak boleh nak teruskan dah. Bagi peluang pada pelajar lain pulak. Hehe.. ayat macam poyo. Eh tak.. lepas ni nak kena utamakan akademik pulak. Lagi setahun je nak habis belajar.

Blog, 

kite ingat lagi kali pertama kite uruskan program pertama selepas penubuhan JPSM, kelam kabut sgt. Budak baru kan. huhu.. nasib baik kawan-kawan kite ni tolong. Kalau tak, rasanya tak jadi program. terus jd majlis karaoke. Eh sebab kite suka nyanyi. Terima kasih kawan-kawan. hehe.. 

Ni kawan-kawan seangkatan kite,

mereka sgt berpengalaman.. terdiri dr pelbagai latar belakang. Ada yang pernah jadi presiden2 kelab/persatuan.. Semua hebat-hebat. kite belajar dr dorg lahhhhh..

Before this, I've always gave negative thoughts on people who enter on this organization. Ada je yang tak puas hati and rasa macam G-pang je. U know G-PANG?? Gila pangkat.huhu.. but then, lepas sendiri merasai tanggungjawab ni, I realized that, bukan senang nak puaskan hati semua org. Bukan senang nak buat semua tu and the most important is,  It's not about leading, it's about serving. We serve the students. Tunaikan apa yang mereka mahukan. Letakkan kaki kita ditempat mereka dan laksanakan apa yang terdaya.


wahh.. gitu kan blog. Kite ni macam membebel pulak. Eh bukan.. kite meluahkan je apa yang tersimpan. Eceeehhhhwaahh... kata-kata terakhir lepas letak jawatan kan. hewhew..

Lagu Sebuah Pertemuan slowly fade out

"Syukur sungguh di hati ini
Dikurniakan teman sejati
Menunjuk jalan dekati-Nya
Tika diri dalam kebuntuan

Betapa aku menghargai
Kejujuran yang kau beri
Mengajarku mengenal erti
Cinta hakiki yang abadi

Tiada yang menjadi impian
Selain rahmat kasih-Mu Tuhan
Yang terbias pada ketulusan
Sekeping hati seorang insan
Bernama teman "


Bye blog :)


You May Also Like

0 comments