Sweet September :)

by - Wednesday, September 12, 2012



Hello.
saya belum mati.
hidup. sihat.
bahagia.
Alhamdulillah.
Sekarang tengah mabuk.
Dah lama tak minum soda, sejak menjak ni, ada la beberapa kali minum.
So agak pelik sikit.
tekak sakit. batuk. dan demam separuh hari. 
kuat kan antibodi. ngeh3..

ok fine. stop.


now sem baru dah mula. Tapi duit pinjaman tak masuk lagi. even duit gayer tahun ni 400 lebih je.. ringgit malaysia ye.. bukan rupiah.ngee.. tapi tetap rasa pokai. banyak betul nak kena pakai awal2 sem ni walaupun ditambah duit gaji. huhu T_T 
arghhh aku memang suka membazir. dapat la duit banyak mana pun, ada je benda yang nak dibeli dan dibelanja. Tapi mak tak marah sebab semua tanggungjawab sendiri. Tak de duit, pandai2 la nak hidup. Cuma yang best kalau ada duit, leh blnja kawan2. hang out sama. eh2.. tak pe.. skali skala. Mak kata jangan kedekut kan. heuwheuw..

Lepas ni kalau duit pinjaman masuk, aku kena la asingkan awal2 duit makan and duit shoping. huhu. kalau tak, susah la hidup hujung2 sem nanti. Adeyh.. bila la nak mula keinsafan berjimat cermat. Lama tak menabung. Baby pink pun dah mula merajuk agaknya.



tinggal sen je. Takpe nnti kite bg awak makan k

Duit tu macam air kan. Cepat je mengalir. Sedar2 dah tinggal cikit. Kadang2 bila jalan, konon la nak bawak RM10 je kat tangan, tak nak bazir, tup tup msti habis. Siap pinjam kawan lagi. Lagi2 zaman sekarang ni ada debit kad pulak kan. Memang la tak berhutang, tapi kalau dah asyik cucuk je.. scrett je.. tak habis ke. huhu.. Aigoo.. barang pulak mahal. Haish salah harga barang pulak.
Time awal-awal ni pulak lappy buat hal. kaki patah pulak.
Sekarang my lappy dah boleh mengelastikkan badan. buka 180 degree. lappy kau mampu ke? huhu hebat kan. Nak baiki kena anta kat centre pulak. Dah la ACER centre susah nak carik kat Pinang ni. Sape yang sanggup nak baiki? hehe.. meh la tolong kite. Nanti kite belanja makan. Sanggup?


ni jadual baru sem ni.
kalau nak ajak aku dating or nak belanja aku makan sila lihat kekosongan ini ye. muahahaha.. eh.
Sem ni kelas ada kat Bandar Perda. Jenuhla nak kena naik bas sebab ni kampus luar. 

"Mak.. iya nak kete. hehehe". jenuh la mak aku nak layan aku pasni. msti mengada-ngada.
 Jenuh* jenuh* oke. stop!

Ni subjek yang aku amik sem ni :

Mandarin Language II
Infrastructure Economic Business
Computational Analysis Method for Engineers
Structural Steel Design
Engineering Hydrology
Further Differential Equations (Math)


kereta tu harus ada sebagai sumber inspirasi. Lotion tu tah dah bape lama la. Tu je yang tinggal. Amboi, saving giler tak nak pakai. Hehe.


Ya Allah Ya Tuhanku, lindungilah 
diriku,keluargaku,
dan orang-orang yang ku sayang dalam hidupku.
Oh Tuhanku, Tiada indah hidup di dunia, melainkan berzikir dan menyebut nama-Mu. Tiada indah, tiba di akhirat yang abadi kecuali dengan keampunan-Mu .Ya Allah Tuhanku yang merubah kalbu, Tetapkanlah hatiku .Moga sentiasa dalam agama-Mu dan Jua taat akan perintah-Mu. Tuhan usah bebankan kami dengan bebanan yang berat. Seperti yang pernah kau berikan kepada umat yang terdahulu...dari kami.Tuhan , Jangan pikulkan kami Yang tidak kami terdaya .Maafkan salah kesilapan, Ampunkanlah dosa-dosa dan Rahmatilah kami...
Ya Allah Ya Tuhanku,
Engkau berikanlah kejayaan kepadaku di dunia mahupun di akhiratmu Ya Allah.



Oke.. aku ngantuk. nak sambung tido sebelum kelas pukul 11 ni.
agaga..! Sambung bebel lain kali.

Bye olls..







You May Also Like

4 comments

  1. sama la.rin pun dpt duit je trus asingkan duit shppg & mkn mnum & etc. kalau x, mmg aftr a month dpt duit, akan col parents mntk duit belanja.hihi ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. tu la yg miera wat every sem.. sem ni konon2 nak berubah la.. agaga

      Delete