Edisi Khas Bumper Hari Jadian di IKEA

by - Friday, June 01, 2012

Walaupun menetap di Selangor sedari kecil, tetapi tidak pernah menjejakkan kaki di Ikea. Sebab lumrah alam mengatakan, aku tak kaya. Dekat Ikea, semua barang nampak macam mahal dan simple, tapi hakikatnya ianya berbaloi sebab sangat cantik dan ada makanan yang sedap.. Orang sakai macam aku ni, beli perabot cuma dikedai-kedai biasa je, tilam pulak dekat apek yang lalu bawak lori yang selalu hon dan jerit 'Tilam..tilam..Tilam lama tukar baru' tu... Oke, tipu setimpal. 

Jadi, disuatu cuti sekolah  yang indah, disebabkan hari jadian aku masih ramai yang perlu berhutang belanja, maka kawan tersayang belanja makan perabot di Ikea. Akhirnya doaku setiap malam untuk dikurniakan teman yang membawa aku makan di sini dimakbulkan.

apa dia akak? teruja extra ni
.
.
.
.




Got to queue up for food

makcik pembeli makanan. Aku kena paksa teman beli sebab semua orang cakap aku tak pernah beli lagi. So, dia jadi cikgu ajar beli macam mana. Cehh.. 


Finally,

Famous Swedish Meatball IKEA
cantik luar, cantik dalam cantik sikit perangai tu



this is the love


and my love is loving the love.

Kalau perasan, muka Kila aku letak sama pulak dalam gambar ni sebab Kila takde gambar pegang garfu macam yang lain. Kila je yang tak heran nak bergambar dengan garfu. Yang lain.. tak yah cakap lah. 

eh.. ada rupanya

kembang luar dalam

Aktiviti lepas makan.. SHOPPING.!!



I buy 3 mugs for my aunt. mereka? dah namanya pun perempuan. ECECEH..



Sayang, bila kita nak kahwin dan hias rumah kita dengan perabot IKEA macam ni,

tak puas-puas berangan masa shopping. Penat melayan.

lepas shopping, aktiviti makan sambil berdiri. Memang sah perut godang.
Teruk perangai anak dara. Tak reti nak bezakan mustard dengan cheese. Ku sangkakan itu ialah cheese. Damn, sungguh tak sedap. Letak banyak-banyak pulak tu.


Tapi berdua kiri kanan ni berselera,

Ehe.. tq sayang-sayang ku sekalian with a food days out.






You May Also Like

15 comments

  1. rin tersangat suka meatball ikea.nyummmy :D

    ReplyDelete
  2. meatball the best kan yunk..
    bile nak bwk i jalan2 plak ni??ihi

    ReplyDelete
  3. ieyla : i pun xbape tau jalan. haha.. xpe, nnti kite pegi pakai GPS la.. hihi

    Rin : love the 'kuah'..hehe

    ReplyDelete
  4. i macek?fine..u nenek miraa..muahahaa

    ReplyDelete
  5. bestnyer shopping..dh lme xpegi kl..jd dh lame xpegi ikea..jdnyer dh lame xberjalan2..urghhhh!!...

    ReplyDelete
  6. haha.. nnti akak blnja sy kt cini k.. akak kn dh keje.. hewhew

    ReplyDelete
  7. makanan semua nampak tempting habes..hihi..bestnya hangout dengan kawan..ni mesti have fun sakan ni..kan.kan..^___^

    ReplyDelete
  8. wah..bhgia btol! fud best, jln2 best, kwn2 pn best..mmg lengkap =]

    ReplyDelete
  9. saya rindu cik fatin.

    saya rindu jgk kepoh2 korang time makan..hihi wpun ada bape kali je penah makan sesama kan??hehe

    ReplyDelete