Bila manusia mula bersembang dengan komputer..


Semua cite lama.. mana nak carik cerita baru.. isk..isk..
sekarang dunia dah maju.. dah moden. kalau rasa2 bosan tak nak cakap dengan manusia, apa kata menyorok dalam kelambu (eh lama tak pakai kelambu, rindu pulak) atau dalam selimut dan cuba merasa giler sekejap. 



isk..isk.. memang merepek2 dan kuat mencarut rupanye robot ni.. tapi kadang2 gatal jugak..siap bersayang-sayang dengan i.. kadang2 speaking klntan lagi. 

dalam bosan2 ni.. I ada list.. tapi memang slalu I banyak list pun kan.huh.
Today, I nak share the list of my Must Watch Once before Die. Eh silap.. list movie yang wajib tgk bila bosan selain dari layan cleverbot.

Tadaaa...




see ada cerita epik la.. Eh I suka cerita pasal sejarah and epik2 ni tau. Sebab I suka sejarah. Suka sangat. I penah jadi best student subjek sejarah tau.. 

Pesanan khidmat masyarakat dari Cik Miera : Adik2..belajar sejarah sangat seronok.
Semua cerita lama. dah tu, ni je yang I minat buka masa sebelum study. Amik mood dulu :)


Youth Defined : Shape Our Future

Assalammualaikum :)

So, sekarang ada program baru. Program yang macam kau boleh berkumpul dan suarakan ape yang kau rasa nak kerajaan buat untuk negara. Itupun kalau kau adalah remaja. Kalau bukan, lupakan!

This program is like a gathering among youth in Malaysia. Sebab agendanye ialah shape the future and help young Malaysians realize their capacity to do good and contribute to the development.

So, gathering kali ni dibuat di USM Pulau Pinang dan ia disertai oleh pelajar2 IPTA macam UiTMPP, UiTM Seri Iskandar, USM, Politeknik Seberang Prai, IPG Pinang, Politeknik Kulim(already forgot what its name sebab banyak makan semut) and bla..bla..bla.. ramai kot. susah nk ingat.kan dah kata banyak makan semut. LOL 

This program is organized by MyHarapan, a Youth Trust Foundation dedicated to supporting youth and youth ventures that contribute to the social economy of Malaysia by providing platforms and opportunities.



Nampak tak banyak yang cakap pasal YOUth tu kan. So ape lagi, kalau uoll rasa uoll ni remaja, dan nak suarakan sesuatu pasal negara kita ni, nak kan sesuatu untuk future *i mean, ada imaginasi nak kan Malaysia ni jadi macam ni or macam itu* uoll boleh sertai program ni. Depa mmg ada buat road show supaya senang untuk depa jumpa hangpa semua.!

nak tengok gambar comel tak?



ini yang paling comel

haha.. lawak nye tgk muka sendiri masa ni. mata tu!! mata  tu!! huhu

thanks too persembahan dari USM.. pandai awak2 menari kan. 

this one lak masa aktiviti group discussion untuk present ape yang kami rasa kerajaan patut tingkatkan dalam transportation in Malaysia. Banyak lagi sebenarnye, tp group kami (campur budak2 dari IPT lain jugak) pilih transportation. Idea mestilah konon2 macam yang org Jepun dan Korea  dah buat kan.. sebab otak banyak dipengaruhi oleh drama dan movie Jepun/Korea. =.=

akhir kata,

The fate of our country lies in the very able hands of our youths, therefore it is essential that we inspire this section of society to look beyond their perceived limitations and be well-rounded individuals. Whatever the outcome, this bodes well for the future of our nation’s youth. And in a way, this bodes well for the future of Malaysia. (ni adalah kata mereka)


check this out :

hell yeah!!!

notakakikudis : suka pulak dengar 1 imaginasi untuk future : 'nak auto travel, bila tekan je suis kat remote and bayangkan kita nak ke mana, tup2 terus je sampai'. ataupun, ada portkey mana2 kan, then bila sentuh je, terus pegi kr tempat tu.. or leh apparate. ecewah.. dah macam harry potter lak.. ok bye.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...