List Name in My Diploma Convocation


Alhamdulillah :)

My name is on the list
Nur Amira binti Hassan 

wish to get sunflower bouquet on my big day :)
susah payah I google gambar ni tau.. T_T

oh ye.. bintang2 tu maksudnye macam ini:
1 stars * : CGPA more than 3.00
2 stars ** : CGPA in dean list 
3 stars *** : ANC award

notakakikudis : congrats too my good friends, Nur Aqilah Huda and Amalina Ishak for ur stars and ur ANC award :)

Semester ini



Assalammualaikum :)
minggu ni, kami dah stat belajar setelah 4 bulan cuti honeymoon bersama suami tersayang di rumah (macam lah ada suami kan). Masa honeymoon sementara tunggu nak sambung belajar, rasa gembira tak terhingga. paham tak perasaan ni? huhu.. abaikan.

Jadi, dari masa ke semasa, maka bermula lah pengajian di sini. Rasa macam belajar pun agak tepu je otak. Bayangkan cuti 4 bulan diselimuti dengan pelbagai mimpi indah tiba2 kene duduk dalam kelas, memahami apa yang di ajar.. Semoga anak gedik ni sedar la ye. doakan.

Oh ye, thanks untuk kawan2 sayang yang memberi pinjam lantai bilik dan bumbung untuk menumpang tidur apabila sedang menunggu proses rayuan masuk ke kolej kediaman. Alhamdulillah now dah dapat tempat tinggal sendiri. Nak kemban2 dalam bilik pun xpayah nak malu2 dah. ihik..

Bila mula masuk belajar disekeliling pelajar diploma yang sedang menghadapi final exam dan nk stat cuti sem, perasaan semangat nak study hilang macam tu je. sebab mula perasan yang diri ni pun nak cuti lagi. gedik betul. padahal baru je stat belajar minggu ni dah nak balik umah. tido puas2..

Ini subjek yang saya belajar untuk sem ni. Ada subjek baru untuk kiteww tau. teruja ke.

Structural Analysis
Computer Programming
Further Calculus for Engineer
Construction Engineering
Report Writing
Ethic Relation
Geotechnical Laboratory
Fluid and Hydraulic Laboratory
Structural Engineering Laboratory
Static and Dynamic

 jumpa kawan baru dan dia kata muka saya matured la. ish.! mana ada. kiteww ni kan muka keanak-anakkan. gedik !

Pesanan Seorang Rakan Karib

Assalammualaikum :)
Hye all.. so, today dah mula pendaftaran pelajar degree. Luckily, sambung terus part 4.. kira macam transfer kredit la kan sebab before this saya amik diploma pun kat UiTM. so, maknanya sambung cuma lagi 2tahun setengah. Jimat masa bukan. ekeke. :)
 
Masa pendaftaran ni tiba-tiba teringat pada kawan baik saya. Selama ni sentiasa bersama .Sedih bila dapat mesej dr dia pagi. gambar mereka berdua. derrr.. korang mmg jahat kan nk buat aku sedih.. haha.. syg korang.

 oh ye, pernah tak saya cerita pasal mereka.? Rasanya tak kan. mereka ni la perempuan2 yang suka sangat nyanyi lagu Rossa- Hati yang kau sakiti bila mereka kecewa dengan cinta. Dambaan pilu katanya. huh..
Kami sgt berlainan. Tapi kami serasi. Mereka perempuan yang tidak tinggi dan tidak hot tapi saya sebaliknya. Mereka pandai setiap sem dekan. Tapi saya pandai juga cuma takla setiap sem dekan. Mereka sgt rajin pergi kelas tapi saya malas. malah selalu lambat ke kelas. Haish.. makanya kematangan mereka lebih dalam hal ini kan :)



ni kila ngan amal.. dorang best tau. suka belanja makan. kalau datang bilik kila, seronok dapat makan. stok makanan dia banyak. Amal pulak suka buat bising. Dia ni brutal. Suka buat hal dengan saya tapi kadang2 penakut jugak. hikhik.. Kami serasi dalam bab makan. sebab kami suka makan. =P

sayang betul saya pada mereka. Masa nak balik penang tak dapat jumpa mereka.
semalam, kila msj..


pasni kalau xfaham nak mintak tolong sape. nak tiru jawapan kat sape. nak mintak makanan malam2 kat sape. nak mengadu domba kat sape.. :(


Sekilas Hupdate Sebelum Sambung Belajar ke UiTM Pulau Pinang



Assalammualaikum..! :)

poke me.. poke me.. nah, gedik sudah. tajuk tu katanya sekilas je kan. 
maka tak perlu la nk bercerita panjang. sekilas je katanya
ni, muka baru


tembam bukan??lemak ketara di bawah dagu.

pergi Penang pagi ni jam 9:30.bertolak naik bas..
naik bas ok!
bukan naik kereta seperti yang parents orang anta untuk budak yang baru masuk.huhu
survive cikit la..mak kata sebab dr diploma dh duduk situ. T_T

barang-barang yang perlu dibawa cuma ini sahaja.

Si busuk Siti Jong bin Nik tu masih difikirkan nak bawak atau tak
hadiah seorang teman tu..sayangnye..

sampai sana baru beli barang di sana,
dan cuba apply kolej kediaman..
hope dapat la. kalau tak, terpaksa la cari rumah sewa..hmm

azam kali ni
kalau boleh nak cuba dapatkan CGPA degree 3.5 ke atas sebab dah mula rasa menyesal pada pointer CGPA diploma dulu. walaupun 3.0++, tp tak rasa bangga sgt lak

 haha, kan dah kata sekilas update je
sekian terima kasih :)

nak tau pasal pendaftaran dan tgk gambar uitmpp?
click link ini,
Pesanan Dari Akak Senior UiTMPP

Sambung belajar di Luar Negeri


In case u don't know, I'm going to futher my study at German. Oke, ini tipu setimpal. padahal cuma sambung di sini je. Tak sabar nak tunggu perjuangan ini bermula dan merasai environment baru. Kawan2 ramai dapat di UiTM Shah Alam je. Again, saya tercampak jauh di perantauan. Emangnya, saya ini bakal kahwin dengan orang Penang (barangkali). Beruntunglah dapat sambung di negara sendiri. Makan minum senang. Ish..ish..ish.. kalau pikir pasal makan memang semua akan terasa mudah macam petik jari je.

Sekarang cuma ada masa selama beberapa hari je. Semua nye perlu diselesaikan secepat mungkin.  
Bayar yuran. Ini fokus utama sebab takut nanti duit habis ke tempat lain.  
Medical check up. Ini fokus yang kalau boleh nak letak yang terakhir. 
Malas nye nak buat. hmm.. perkara yang paling merisaukan ialah tempat tinggal. Macam mana la ni kan. ada yang kata kolej kediaman tak disediakan untuk budak2 Degree. bias kan.. derrr, dah takde masa pulak nk carik umah sewa. maknanya kene la tumpang tido di bilik2 junior yang masih ada di sana.
Beruntunglah kepada diri sendiri kerana masih mempunyai kenalan di sana. hish comelnye saya cakap begini. T_T


pemohonan pinjaman akan cuba diselesaikan dengan sebaik dan sehematnye. Nuffnang, sila perbanyakkan usaha anda membantu saya dengan menambah BE sebanyak2 nye.. biar org semua dengki. hahaha..



oh bakal merindui mereka2 ini.





 boyfriend kesayangan mungkin akan ditingalkan. dah busuk sgt dah. malas nak basuh la katakan. Oh ye, ingat lagi pada si busuk ni? Siti Jong namanya. (ini tak penting sebenarnya kan)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...