Perpisahan SUKSIS 08



Assalammualaikum and hye everyone..
after a week of absence,
now I'm back..
Hello my lovely blog..muahmuah.. 

Alhamdulillah, majlis pentauliahan dah tamat
wajah pun tak ketara gelap,
hei, banyak mende sebenarnya nak story ni..
ekeke.. semua macam dalam slot "Mari bersama Miera Hassan"
Oh, 1 cerita hangat yang saya baca dalam blog2 lain,

Blog 'Mari Bina Blog' has been removed by Google..?

siyesly, ini mmg menakutkan apabila blog diremoved..
macam mana jari nak membebel? ok.. takut..takut

mana td?
oh pasal majlis pentauliahan pegawai Suksis =.=


Yea..dah naik pangkat
Selama 3 tahun menyertai Suksis, 
finally, dapat jugak pentauliahan dr IGP (Inspektor General Police)
Tan Sri Ismail Omar
ekeke.. tiba2 rasa rindu nak sertai Suksis balik
mmg seronok kau..
tapi penghujungnya dah tiba,
dah dinaikkan pangkat ke Inspektor Sukarelawan Polis
ape pun, menggembirakan hati

Tau x, saya bencikan perpisahan..
yela, semua orang pun kan.. hihi cakap bajet lak kan
3 Tahun kami bersama, tinggal bersama,
banyak kenangan sama2..
namun penghujung dah tiba.
redha jela. kami terpaksa berpisah.
i'm gonna miss uoll.. penat nangis tau.. syg korg ketat2

Please know that you came at the best of times, 
when I was the least stable, 
when I was just gathering my strength to overcome the stresses of life,
when I was trying to get my real smile back.
However, please know that whatever goes around, comes around. 
So, Id like to apologize for my wrongdoing,
for the things I did that made you clearly mad and upset.










MISS UOLLS..


Tough month

Hey.. lama tak mengarut
apa khabar makcik pakcik..?

rindu.. rindu.. lama tak hupdate
tapi semua tak rindu saya.. oke, jom gelakkan perempuan ni
harharhar.. stop.!
jangan nak melebih-lebih

baru awal bulan
tapi dah tau perjalanan bulan ni yang agak bizi pada awl bulan
currently, I'm at UTM Skudai
Hye orang Skudai :)

******

Sebenarnya nak cerita,
bulan kuat atau bulan tegap atau bulan keras *mengarut*
disebabkan sedang menjalani latihan kawad untuk
Majlis Tamat Latihan Pegawai SUKSIS Malaysia
2 minggu latihan kat sini oke..
hasilnya

1. Hitam
memang sedia maklum bahawa latihan full 2 minggu ni 
akan menyebabkan seseorang itu hitam legam
bukan hitam yang sebarangan
Hitam jelaga.. tau x. jelaga oke.
kene jemur tengah panas masa tgh hari,
buat masa ni boleh la korang nak panggil saya hitam kan.. tunggula saya cerah balik
muahaha..
oh gambar tiada sebab takde confident nak amik gambar

2. Kurang berat badan
haha, gelak kan diri sendiri dulu,
padahal tak timbang berat badan lagi tapi dah tau hasilnya
hei sebab seluar dah longgar oke
ni pun perasan jugak.the.he..hee

3. Rasa nak demam
tak nak komen. badan rasa penat sgt
walaupun bergelen2 air 100 plus minum pun still rasa dah tak bertenaga
sebabkan kene jemur tgh panas, rasa panas dalam pulak
dahla tak boleh nak minum ais sebab takut tumbang dalam baris

hei, nak tau cerita tak, macam ni..
saya pernah curi-curi minum air coke tau
tak tau kenapa hari tu teringin sangat nak minum coke
so, mintak la member saya kat sini belikan. nyum..nyum
mujur tak tumbang.. tapi kesannya, kaki menggeletar.. tak tahan beb
oh, ini sepatutnya dalam tajuk
keburukan minum air coca cola.. terima kasih

****

gud news ialah :
sambung degree di Penang semula
Sarjana Muda Kejuruteraan (Kepujian) Awam (Infrastruktur)  
Alhamdulillah.. syukur dapat sambung study 
cuma sedih sebab kawan2 lain semua sambung kat S.alam


jom layan video,

suka video ni.. :)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...