Sedar diri kak oi !

by - Thursday, December 15, 2011

Mula-mula.. dapatkan restu sebelum bermulanya paper final exam. Hamik kau.. subjek CTU553.. Ethic Relation. Oh sejarah-sejarah cikit. dah boleh mula membaca 1 hari 1 topik kot sekarang. Semangat.. haip!!

 (teringat muka ustaz pulak T_T)

Oh, esoknye pulak subjek CES401..static and dynamic
Killer..2 subjek dlm 1 code. mampu? huhu
 ni pun dah boleh mula sekarang jugak. 

Selang sehari, MAT455... Calculus 3 math for engineer.
Ni pun, Killer jugak. boleh mula esok lusa.

Selang sehari lagi, CES421.. Structural Analysis
Ni pulak, mula entah bila pun tak tau.

Saya rasa kite perlu study untuk kehidupan selepas University. Jadi lebih baik kita belajar betul-betul sekarang dan gunakan apa yang kita dah belajar nanti. Kalau belajar hanya untuk exam, dan bila keluar dewan exam, ilmu pun keluar dari otak macam esok lusa kau dah tak nak pakai kan. Nanti bila nak kerja, nak gunakan ilmu tu balik, kene cari texkbook and notes balik? Taknak. Baik belajar betul-betul untuk kegunaan masa depan. Bukan semata-mata exams.

Oke miera, sekarang anda boleh tido. perlukan tenaga untuk study esok lusa. Eh entah bila semangat nak muncul ni?

SEDAR DIRI MIERA.. SEDAR DIRI SEKARANG. ANDA MAMPU MENGUBAHNYA.

kenapa jadual exam macam kejam?
huhu..perlukan doa anda-anda semua. ^_^ 





You May Also Like

5 comments

  1. perghh mmg kejam !! huhu gile dkat2..
    tapi xpe la balik awal kn huuu

    ReplyDelete
  2. haha.. yela ko.. aku balik awl pun xtau nk buat ape.. tension.. dush

    ReplyDelete
  3. exam dh nk dekat..prepare awal2..tp bill gate ckp prepare last minute lg bgus sbnrnye..hehehe..

    good luck!

    ReplyDelete