Youth Defined : Shape Our Future

by - Sunday, October 09, 2011

Assalammualaikum :)

So, sekarang ada program baru. Program yang macam kau boleh berkumpul dan suarakan ape yang kau rasa nak kerajaan buat untuk negara. Itupun kalau kau adalah remaja. Kalau bukan, lupakan!

This program is like a gathering among youth in Malaysia. Sebab agendanye ialah shape the future and help young Malaysians realize their capacity to do good and contribute to the development.

So, gathering kali ni dibuat di USM Pulau Pinang dan ia disertai oleh pelajar2 IPTA macam UiTMPP, UiTM Seri Iskandar, USM, Politeknik Seberang Prai, IPG Pinang, Politeknik Kulim(already forgot what its name sebab banyak makan semut) and bla..bla..bla.. ramai kot. susah nk ingat.kan dah kata banyak makan semut. LOL 

This program is organized by MyHarapan, a Youth Trust Foundation dedicated to supporting youth and youth ventures that contribute to the social economy of Malaysia by providing platforms and opportunities.



Nampak tak banyak yang cakap pasal YOUth tu kan. So ape lagi, kalau uoll rasa uoll ni remaja, dan nak suarakan sesuatu pasal negara kita ni, nak kan sesuatu untuk future *i mean, ada imaginasi nak kan Malaysia ni jadi macam ni or macam itu* uoll boleh sertai program ni. Depa mmg ada buat road show supaya senang untuk depa jumpa hangpa semua.!

nak tengok gambar comel tak?



ini yang paling comel

haha.. lawak nye tgk muka sendiri masa ni. mata tu!! mata  tu!! huhu

thanks too persembahan dari USM.. pandai awak2 menari kan. 

this one lak masa aktiviti group discussion untuk present ape yang kami rasa kerajaan patut tingkatkan dalam transportation in Malaysia. Banyak lagi sebenarnye, tp group kami (campur budak2 dari IPT lain jugak) pilih transportation. Idea mestilah konon2 macam yang org Jepun dan Korea  dah buat kan.. sebab otak banyak dipengaruhi oleh drama dan movie Jepun/Korea. =.=

akhir kata,

The fate of our country lies in the very able hands of our youths, therefore it is essential that we inspire this section of society to look beyond their perceived limitations and be well-rounded individuals. Whatever the outcome, this bodes well for the future of our nation’s youth. And in a way, this bodes well for the future of Malaysia. (ni adalah kata mereka)


check this out :

hell yeah!!!

notakakikudis : suka pulak dengar 1 imaginasi untuk future : 'nak auto travel, bila tekan je suis kat remote and bayangkan kita nak ke mana, tup2 terus je sampai'. ataupun, ada portkey mana2 kan, then bila sentuh je, terus pegi kr tempat tu.. or leh apparate. ecewah.. dah macam harry potter lak.. ok bye.




You May Also Like

3 comments

  1. mira ! hehehe. awak dok study penang kan?

    ReplyDelete
  2. Hey there! I know this is kinda off topic however , I'd figured I'd ask.

    Would you be interested in exchanging links or maybe guest authoring a
    blog post or vice-versa? My blog goes over a lot of the same subjects as yours and I
    believe we could greatly benefit from each other. If you might be interested feel free to send me an e-mail.
    I look forward to hearing from you! Terrific blog by the way!
    Look at my web blog - obsługa reklamowa lubin

    ReplyDelete