Sambung belajar di Luar Negeri


In case u don't know, I'm going to futher my study at German. Oke, ini tipu setimpal. padahal cuma sambung di sini je. Tak sabar nak tunggu perjuangan ini bermula dan merasai environment baru. Kawan2 ramai dapat di UiTM Shah Alam je. Again, saya tercampak jauh di perantauan. Emangnya, saya ini bakal kahwin dengan orang Penang (barangkali). Beruntunglah dapat sambung di negara sendiri. Makan minum senang. Ish..ish..ish.. kalau pikir pasal makan memang semua akan terasa mudah macam petik jari je.

Sekarang cuma ada masa selama beberapa hari je. Semua nye perlu diselesaikan secepat mungkin.  
Bayar yuran. Ini fokus utama sebab takut nanti duit habis ke tempat lain.  
Medical check up. Ini fokus yang kalau boleh nak letak yang terakhir. 
Malas nye nak buat. hmm.. perkara yang paling merisaukan ialah tempat tinggal. Macam mana la ni kan. ada yang kata kolej kediaman tak disediakan untuk budak2 Degree. bias kan.. derrr, dah takde masa pulak nk carik umah sewa. maknanya kene la tumpang tido di bilik2 junior yang masih ada di sana.
Beruntunglah kepada diri sendiri kerana masih mempunyai kenalan di sana. hish comelnye saya cakap begini. T_T


pemohonan pinjaman akan cuba diselesaikan dengan sebaik dan sehematnye. Nuffnang, sila perbanyakkan usaha anda membantu saya dengan menambah BE sebanyak2 nye.. biar org semua dengki. hahaha..



oh bakal merindui mereka2 ini.





 boyfriend kesayangan mungkin akan ditingalkan. dah busuk sgt dah. malas nak basuh la katakan. Oh ye, ingat lagi pada si busuk ni? Siti Jong namanya. (ini tak penting sebenarnya kan)


8 comments:

  1. waaa..mira...sambung study kat manA?

    ReplyDelete
  2. selamat kembali belajar.... amani pun sama juga ni.. heee

    ReplyDelete
  3. rambang mata la tgk awek2 dlm gmbr tu.. haha.. tapi gmbr yg last tu jugak menarik perhatian sy.. :P

    gudluck ye utk degree....

    ReplyDelete
  4. bestnyaaaaa dah dapat sambung belajar :) btw, gudluck :D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...