Further Study..??!


Dulu, masa mula2 dapat blaja kat Pnang, punyalah mengeluh
sebab jauh sgt dari mami and dedi..
Maklumlah, saya tak pernah duduk hostel and study jauh2 dari family
masa zaman2 keriangan musim sekolah dulu

Dulu, Masa mula dapat blaja kat Pnang, homesick je
konon2 anak manja la. malam2 nangis bawah bantal
gelinya.. dah besar pun macam tu..

Tapi sekarang, bila dah habis blaja,
dah tamat kan diploma kat sana, segalanya menjadi kenangan yang amat bermakna
Saya belajar berdikari di sana,
belajar menjadi siapa saya sekarang
i mean, sweet and cool..Yess that gewdixz 4ever Cik Miera..
terima kasih kepada semua yang saya sayangi
kerana turut menyayangi saya..
*ucapan penuh berdedikasi*

Esok lusa kita tak tau lagi..
Kalau ada rezeki, saya akan sambungkan pelajaran dalam
Bachelor of Engineering (Hons.) Civil (Infrastructure) in Penang
or maybe
Bachelor of Engineering (Hons.) Civil (Water Resources) in S.Alam
Semoga Allah membukakan pintu rezeki buat saya. Aminnn


saya sayang kawan2 saya di sana
Betul kata org, belajar dan proses pembelajaran adalah sesuatu yang menyeronokkan. Tak payah nak fikirkan tentang wang kerana kita ditaja oleh badan peminjam wang iaitu PTPN.. ya, muda2 lagi dah berhutang. tapi tak apa, demi ilmu

Oh, semoga saya tidak lupa untuk membayar hutang ini..

 Sekarang seronok..!  dah habis belajar.. sudah boleh kahwin
Ehem, sila lah masuk meminang saya 
kihkihkih..hoi, ini gelak comel la.bukan mengilai..



10 comments:

  1. wua.. water resources? miera kena ajar ct hidro nih.... hahaha...

    ReplyDelete
  2. wah.. dah balik umah la kirenye ni ea... boleh la kite dating macam dulu2 lagi.. kehkehkeh..

    semoga berjaya dalam idup ye.. tunggu la 3 4 tahun lagi saya masuk meminang.. :p

    ReplyDelete
  3. betul2..bljr mmg sonok..
    dari duk rumah ni..
    bosan gile..haha
    amin2..mesti dpt nye kos kau nk tu..
    da besa pun nangis bawah bantal lgi haha =p

    ReplyDelete
  4. hidup berdikari lg bagus dari gemar bergantungan kepada org lain even ibu bapa sendiri. umur sekarang ada masa utk belajar utk menentukan masa depan sendiri. cuba bayangkan kalau selalu bergantung kepada ibu bapa one mereka meninggalkan kita selama-lamanya..baru masa tue nk belajar berdikari???? btw gud luck.moga2 dpt smbg blaja ok! hehheeheh

    ReplyDelete
  5. Passing here to desire a wonderful day, my dear partner, thanks for your support. Carlos from Brazil

    ReplyDelete
  6. belajar pun adalah salah satu proses kematangan :) dari situ lah kita kenal kawan2, kehidupan berdikari dan mungkin juga cinta? hiks

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...