Panduan Mengenal Kasut Kulit Babi


Hari tu, saya baru balik dari Jabatan Kimia
and dorang ada share sesuatu pada saya tentang ni

Panduan Mengenal Kasut Kulit Babi




Puan-puan dan tuan-tuan sekalian,
seperti yang kita maklum, dunia masa kini banyak sangat cabaran terutama
bg kita sebagai orang Muslim,
Banyak bende yang kita sendiri kene berjaga2 sebab ekonomi sekarang
banyak didominasi oleh org bukan Islam,
now, baca betul2 dan cuba sebarkan pada yang lain oke..

kalau nak beli kasut, especially kasut yang bukan buatan Malaysia,
mula2, perhatikan pada tapak dalam kasut itu.
Jangan main terus pakai je kan
and lihat pada tekstur tapak dalam kasut tu sama ada, ada tak lubang 3 macam ini

pola titik nya ialah tersusun ye, macam ini





sebab kalau dilihat pada keratan rentas kulit binatang ini, bulu babi ialah panjang sehingga mencecah ke hujung kulit tak macam binatang lain termasuk manusia di mana bulu kita tidak sampai hujung sebab tu, bila proses mencabut bulu dilakukan, ia meninggalkan kesan..

bukan saje pada kasut, korang pun leh check jugak pada beg dan juga barang2 korang
kot2 ada jugak ke kan. 

nak kenal berus babi pulak?

bulu babi bercabang pada hujung nya mcam rambut yang bercabang
tapi jgn pulak uoll cakap org yg ada rambut bercabang tu, bulu babi (kurang ajar tuh)
hehe.. ini saja dr saya




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...