Panduan Mengenal Kasut Kulit Babi

by - Monday, May 16, 2011

Hari tu, saya baru balik dari Jabatan Kimia
dan dorang ada share sesuatu pada saya tentang ni

Panduan Mengenal Kasut Kulit Babi

Puan-puan dan tuan-tuan sekalian,
seperti yang kita maklum, dunia masa kini banyak sangat cabaran terutama
bagi kita sebagai orang Muslim,
Banyak benda yang kita sendiri kene berjaga-jaga sebab ekonomi sekarang
banyak didominasi oleh orang bukan Islam,
now, baca betul-betul dan cuba sebarkan pada yang lain. Ok?

kalau nak beli kasut, especially kasut yang bukan buatan Malaysia,
mula-mula, perhatikan pada tapak dalam kasut itu.
Jangan main terus pakai je kan
and lihat pada tekstur tapak dalam kasut tu sama ada, ada tak lubang 3 macam ini

pola titik nya ialah tersusun ye, macam ini



sebab kalau dilihat pada keratan rentas kulit binatang ini, bulu babi ialah panjang sehingga mencecah ke hujung kulit, tak macam binatang lain termasuk manusia di mana bulu kita tidak sampai hujung sebab tu, bila proses mencabut bulu dilakukan, ia meninggalkan kesan..

bukan saja pada kasut, korang pun boleh check juga pada beg dan juga barangan kulit yang lain. kot-kot ada juga ke kan. 

nak kenal berus babi pulak?
bulu babi bercabang pada hujung nya mcam rambut yang bercabang
tapi jgn pulak uoll cakap org yg ada rambut bercabang tu, bulu babi (kurang ajar tuh)
hehe.. ini saja dr saya

You May Also Like

19 comments