Cerita Nur Kasih the Movie tak best.....

Semalam, saya pergi menonton wayang dengan adik saya
tgk cerita Nur Kasih
Oke, sebenarnya bukan nak cerita pasal 
cerita tu atau pun nk review pasal cerita Nur Kasih 
sebab mostly semua dah tonton kan..

cuma nak cerita pasal...........

Penonton sebelah yang tak pernah masuk wayang
je gayanye
OEMMJJIIIII.... 
tension la bila tgk wayang ada lak yang bersembang
kalau sembang cikit2 tak pe la jugak
ni masalahnya, nak jadi pengkritik dalam wayang pulak kan
Watdehel la..! 

sume nak komen...

"Mana ada orang nangis mata tak merah"
"Nampak sgt perut tipu tu. Ada ke mengandung macam tu"
"Bila masa pulak pompan ni jatuh sampai gugur"
Bla... bla... bla...
Eh hello akak.. tak penah tgk tv ke?
tak pernah tgk wayang ke?

Lagi 1, I guess la kan..
dia ni tak pernah tgk cerita Nur Kasih ni kt tv
sibuk la tanya 
" Siapa bini laki ni..tiba2 kata dah mati"
WATDEHEL again untuk dia...
argghh tension la macam ni
sepanjang wayang tu, asyik sembang je
and gelak kan jalan cerita tu..

"Ko nak jadi pengarah ke kak oi"

Yang geramnya,
saya tegurla suruh diam.. banyak kali jugak la buat bunyi
sssssssshhhhhhhhhhh
bukan saya je, ramai la kan
then dia boleh pulak menjawab
" Biarlah, aku pun bayar jugak"
Eh hello... ko sorang je ke yang bayar? Then aku ni duduk free ke?
argghhh

Nur Kasih the movie,
thanks mmbuatkan saya menangis..
haha, malu.. 
ingatkan hati ni kuat la
tp leh lak mengalir air mata.. lalala~~
serius mmg best and mmg menyedihkan
Nak jadi isteri macam watak Nur Aminah lah.. so sweet
hehe..  Nur Kasih tak mengecewakan la..




mak pesan : kalau tak nak tgk, diam..! jgn kacau org lain

mak pesan lagi : hormati org lain kalau xnak kene maki

lagi sekali mak pesan : gosok gigi supaya mulut tak berbau bila bercakap dengan org lain

17 comments:

  1. hehehee. eyfa belum tengok lagi. adik eyfa cakap biasa je cerita ni.

    ReplyDelete
  2. memag tak bes bile orang sembang2 bile kita tengah syok tengok cete..
    dah pernah kene dah..yang tak leh bla nak gorat sekali..dyorang ni nak tengok wayang ke nak carik jodoh.macam2 kerena orang dalam pawagam ni..malas nak layan...

    ReplyDelete
  3. ha'ah... ramai cakap biasa ja cita nih.. tak sempat tgok wayang lagi.. hehehe~

    ReplyDelete
  4. Annoying nya orang macam tu =.=''
    Semua nak persoalkan..
    Lain kali cakap je kat dia "Nama pun cerita."

    ReplyDelete
  5. Common sense kan xleh bising dalam panggung! Bengong betul sape yang bising tu.. Kena halau dari panggung tu

    ReplyDelete
  6. keh3..aku da agak da..ko msti nanges pnye..

    ReplyDelete
  7. haha.. oke, mmg sume xsuka kan org macam ni. jom kiter bako je..

    ReplyDelete
  8. padle : knp lak? huhu sedih la..

    ReplyDelete
  9. ko tampar je akak tu sedas dua kuat2..

    ReplyDelete
  10. nur kasih tak best! tak best dan x best! haha..
    dh tawar ati nk tgok cita ni...

    ReplyDelete
  11. HS : haha, nak tampar xsampai ht la.. dia sedap bersembang.. tp bila cita habis, dia lak yg cepat2 blah.. takut kita nmpak muka dia la kot

    ReplyDelete
  12. SZ : ok..paham knp.. hihi sabaq na...

    ReplyDelete
  13. hahahaaa..kesian kamu..next time siap2 bwk soletip,..kte soletip aje mulut die...yeah!!!!..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...