Red Riding Hood


"Grandma, your eyes looks so big...."
"Grandma, why your ears too big?"
 "What big teeth you have, Grandma"

Kalau baca old fables dulu, ingat lagi kan kata2 ni..
Little red riding hod sebut masa dia lawat nenek dia yang duduk dalam hutan
sebelum dia diselamatkan oleh si pemotong kayu

oke, tu cite klasik..
Now, its turn into a movie..
Well, actually, i'm just come back from watch this movie with all my frens.


Jalan ceritanya dah dikembangkan sedikit berbanding cerita lama dulu
tapi, element yang masih dikekalkan seperti gadis berjubah merah,
si pemotong kayu dan nenek
Tapi diubah sedikit, macam serigala tu adalah serigala jadian,
and kisah percintaan.. Oke, saya memang suka bab cinta2 ni
tipulah kalau korang tak suka kan..


Sinopsis
Kisah seorang gadis, Valerie yang tinggal di perkampungan yang berdekatan dengan hutan misteri. Gadis ni mencintai seseorang yang bernama Peter, malangnya dia telah ditunangkan bersama seorang laki yang bernama Henry (nak bgtau kat sini, Peter lagi hensem ok). Kampung mereka ni memang dah lama di ganggu oleh serigala jadian cuma selama ni, mereka korbankan ternakan mereka kepada serigala tu. Malangnya, pada suatu hari serigala tu telah menyerang dan membunuh seorang gadis yang juga merupakan kakak pada Valerie. Saat tu la bermulanya serangan serigala tu kat kampung tu yang kebetulan plak pada waktu tu, sedang mengalami bulan merah .


sesuatu yang tak disangka2 kan rupanya org yang dia sayang adalah serigala jadian tu
Mmg suspen sebab salah teka je sape serigala tu

oke, sampai ni je
Well, i'm not a story teller..ayat lak macam nak skema kan
 kalau nak tau, korang pegila tonton cerita ni..mmg tak rugi..hihi


Peter..!! mula2 tgk muka dia kat screen dah membuatkan saya
terjerit.. Hensemm kan..



hensem..melting... huhuhu

4 star out of 5
****


33 comments:

  1. penah ade ke cite ni?? awat kawan tak tau pon.. :p mcm menarik je,, sebab ade jadi2an ni... kehkeh..

    Latest -
    - Blogku Blogmu Juga

    ReplyDelete
  2. baru semalam kuar la awk..best..!!

    ReplyDelete
  3. macam cite edward cullen je hahahahah...ade part ever gay ever x? =p

    ReplyDelete
  4. bestnye tengok wayang... nak tengok la esok cite ni...

    ReplyDelete
  5. jom awak kite tengok sekali lagi same2.hihi

    ReplyDelete
  6. skali lg miera p x ajak apik..huhu..
    apik pon ingt nk tgk citer ni jugak aritu..tp x kluar lg..waaaa...

    ReplyDelete
  7. fahrin : mana ada part tu..huhu

    ReplyDelete
  8. imran : jom la..awk ni ajak2 aym la

    ReplyDelete
  9. apik : haha takut gf apik marah..ajak la dia..kih2

    ReplyDelete
  10. kite da tgk da cte nie td... hee bez giler :)))
    ~fayain~

    ReplyDelete
  11. fayain..mmg best kan..haha..peter encem

    ReplyDelete
  12. uish,, lama dah tak tengok wayang.. :(

    ReplyDelete
  13. inspiration : best3...!!

    khuzrin : haha...pi la tgk..ajak gf skali

    ReplyDelete
  14. waaa..dis movie mmg best...baru pg tgok last week...antwy nice to know u....:)cutey girl;;;

    ReplyDelete
  15. hai menjengok blog u.. :)

    bagi sampai 4 star tu, mesti best eh.. atau filem ni kena dengan selera u..

    ReplyDelete
  16. perondajaketbiru : yeke.. hmm mstila..kurang aksi kan..sebab ni bukan cite action2

    ReplyDelete
  17. marya : yup..mmg ikut citarasa saya..haha..awk dh tgk?

    ReplyDelete
  18. best x cerita tu?
    mcm boring je..hero2 die pon bknnye hensem mne...hensem lagi amir maharaja lawak

    ReplyDelete
  19. hahaha..xdok eh..x marah pon..hehehe

    ReplyDelete
  20. masa akak darjah satu dulu
    periksa hujung tahun dapat no satu..
    hari penyampaian hadiah dapat buku ni..:p

    ReplyDelete
  21. Atok ingat lagi citer ni....aiyoooo, dah masuk filem sudah

    ReplyDelete
  22. ala..knape da bgtau sape serigala jadian tu.. xbest la nk tgk nnt sbb da tau :p

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...